Hukan päivitetty koronatiedote

Hukan päivitetty koronatiedote

Seuraamme jatkuvasti viranomaisten suosituksia ja pyrimme reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin tekemällä tarvittavia muutoksia toiminnoissamme, jotta tiloissamme on mahdollisimman turvallista treenata.

Tästä uutisesta löydät päivitetyt ohjeistukset, vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin sekä viimeisimmät toimenpiteet Hukassa koronatilanteen vuoksi. Lisää vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin koronatilanteessa löydät täältä! 

Toimenpiteet kootusti

Tarkemmat tiedot mm. mahdollisista altistumisista sekä lepokäytännöistä löydät artikkelista alempaa

 • Olemme pienentäneet ryhmäliikuntatuntiemme enimmäisosallistujamääriä merkittävästi taataksemme runsaasti tilaa treeneihin. Isot ryhmäliikuntatilamme antavat mahdollisuuden yhteiseen treeniin ilman läheistä kontaktia muihin treenaajiin.
 • Ryhmäliikuntatuntien ennakkovarausprosenttia on nostettu aiemmasta  20 %:sta 70 %:iin. Tällä pyrimme välttämään aulatilojen ruuhkautumista.
 • Lastenhoitopalvelu Pikku-Hukka on suljettuna toistaiseksi.
 • Olemme määritelleet hetkellisen enimmäishenkilömäärän jokaiseen pukuhuoneeseen, jotta turvavälejä on mahdollista noudattaa myös pukuhuoneissa. Suosittelemme kuitenkin mahdollisuuksien mukaan välttämään pukuhuoneiden käyttöä ja niissä oleskelua.
 • Suosittelemme edelleen vahvasti maskien käyttöä kaikille yli 15-vuotiaille Hukan aula- ja pukuhuonetiloissa. Toivomme kasvomaskin käyttöä kaikilta, joille se on mahdollista. Myös henkilökuntamme käyttää kasvomaskia.
 • Kahvila Hukka palvelee 8.3. lähtien ainoastaan take away -palveluna.
 • Kaikkien palloilulajien peli-illat ja palloilutapahtumat ovat tauolle. Suosittelemme myös välttämään pickleballin, sulkapallon ja squashin nelin- ja joukkuepelejä.
 • Toiminnan rajoittamisen lisäksi olemme lisänneet laitteiden ja pintojen desinfiointia entisestään. Ensisijaisen tärkeää kuitenkin on edelleen, että tulet treenaamaan vain terveenä, huolehdit turvaväleistä sekä pidät huolta tartuntojen leviämisen ehkäisystä omilla toimillasi.

Viimeisimmät muutokset Hukassa

Tähän päivitämme viimeisimmät muutokset Hukan tapahtumissa ja toiminnoissa koronatilanteen vuoksi.

Päivitys 3.3.2021:

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston mukaan koronatilanne Pohjois-Pohjanmaalla on tällä hetkellä hallinnassa, joten toistaiseksi toimintamme jatkuu nykyisten rajoitusten puitteissa. Kahvila Hukan osalta siirrymme take away -palveluun maanantaina 8.3.2021.


Aiemmat toimenpiteet

Päivitys 30.11.:
Muutoksia Hukan toiminnoissa Oulun kaupungin 29.11. antamien uusien koronalinjausten myötä:

Olemme pienentäneet 30.11. lähtien ryhmäliikuntatuntiemme enimmäisosallistujamääriä viidesosaan normaalista taataksemme runsaasti tilaa treeneihin. Isot ryhmäliikuntatilamme antavat mahdollisuuden yhteiseen treeniin ilman läheistä kontaktia muihin treenaajiin.
Ryhmäliikuntatuntien ennakkovarausprosentti nousee 1.12. lähtien aiemmasta  20 %:sta 70 %:iin. Tällä vältämme aulatilojen ruuhkautumista.
Lastenhoitopalvelu Pikku-Hukka on suljettuna 1.12.2020–23.2.2021
Olemme määritelleet hetkellisen enimmäishenkilömäärän jokaiseen pukuhuoneeseen, jotta turvavälejä on mahdollista noudattaa myös pukuhuoneissa. Suosittelemme kuitenkin mahdollisuuksien mukaan välttämään pukuhuoneiden käyttöä ja niissä oleskelua.
Suosittelemme edelleen vahvasti maskien käyttöä kaikille yli 15-vuotiaille Hukan aula- ja pukuhuonetiloissa. Toivomme kasvomaskin käyttöä kaikilta, joille se on mahdollista.
Kahvila Hukka palvelee 30.11. lähtien ainoastaan take away -palveluna.
Kaikkien palloilulajien peli-illat ja palloilutapahtumat jäävät tauolle 1.12.2020–23.2.2021
Suosittelemme myös välttämään pickleballin, sulkapallon ja squashin nelin- ja joukkuepelejä.
Toiminnan rajoittamisen lisäksi olemme lisänneet laitteiden ja pintojen desinfiointia entisestään. Ensisijaisen tärkeää kuitenkin on edelleen, että tulet treenaamaan vain terveenä, huolehdit turvaväleistä sekä pidät huolta tartuntojen leviämisen ehkäisystä omilla toimillasi.


Mahdolliset altistumiset Liikuntakeskus Hukassa

Päivitys 15.3.2021:

Maanantaina 15.3. saamamme tiedon mukaan tiistaina 9.3. klo 13.30–15, keskiviikkona 10.3. klo 13.30–15 ja torstaina 11.3. klo 10–11 Isokadun Liikuntakeskus Hukan kuntosalilla on ollut henkilö, joka on myöhemmin saanut positiivisen COVID-19-testituloksen. Ohjeet: Jos siis olet ollut tiistaina 9.3. klo 13.30–15, keskiviikkona 10.3. klo 13.30–15 ja torstaina 11.3. klo 10–11 Isokadun Liikuntakeskus Hukan kuntosalilla, tarkkaile omaa terveydentilaasi ja jos oireita ilmenee hakeudu herkästi testeihin. Saamamme ohjeistuksen mukaan altistumisriski on ollut pieni, eikä sen perusteella kuntosalilla samaan aikaan olleita aseteta karanteeniin. Poikkeuksena henkilöt, joihin tartunnan saanut on ollut suorassa kontaktissa.

Päivitys 22.2.2021:
Maanantaina 22.2. saamamme tiedon mukaan keskiviikkona 17.2.2021 klo 18–20.15 ja torstaina klo 18.2.2021 klo 18–19.30 Isokadun Liikuntakeskus Hukan kuntosalilla on ollut henkilö, joka on myöhemmin saanut positiivisen COVID-19-testituloksen. Oysin tartuntatautiyksikön selvitysten perusteella kuntosalilla samaan aikaan olleet ovat mahdollisesti altistuneet virukselle. Ohjeet: Jos olet ollut keskiviikkona 17.2. klo 18–20.15 tai torstaina klo 18.2. klo 18–19.30 Liikuntakeskus Hukan kuntosalilla, tarkkaile terveydentilaasi normaaliin tapaan ja oireillessa, hakeudu herkästi testeihin. Saamamme ohjeistuksen mukaan altistumisriski on ollut pieni, eikä sen perusteella kuntosalilla samaan aikaan olleita aseteta karanteeniin. Mahdollisen altistumisen tultua tietoomme olemme lähettäneen keskiviikkona ja torstaina kuntosalilla olleille sähköpostin lisäohjeineen. Jos et ole ollut kuntosalilla kyseisinä aikoina, viranomaisten tilannearvion mukaan tartuntariskisi on minimaalinen, ja normaali terveydentilasi tarkkailu riittää.


Toimenpiteiden vaikutukset jäsenyyteen

Tiedotetta päivitetty 22.2.2021 


Etäpalvelut jäsenille

Jäsenyyden digitaalinen lisäosa HukkaOnline on Liikuntakeskus Hukan ja hieman rajoitetusti Hukka Xpressin jäsenten käytettävissä. HukkaOnline-palvelusta löydät paljon sisältöä kuten ryhmäliikuntatallenteita, valmiita kotitreenejä sekä jopa yli 30 Hukka Live -etäryhmäliikuntatuntia viikossa, jotka ovat kaikki jäsentemme käytössä jo nyt! Tuotamme HukkaOnlineen myös jatkuvasti lisää sisältöä, joten kannattaa pysyä kuulolla.

HukkaOnlinessa on myös jäsenille täysin maksuton webinaarisarja Hukan liikkumisen filosofian kulmakivistä Jotain lihaksille, Jotain sydämelle ja Jotain mielelle. Kolmen webinaarin sarja huipentui Jutta ja Juha Larmin vetämänä teemalla Jotain sydämelle: Tee mitä rakastat – rakasta mitä teet.

Kesällä käynnistetty  fatbike-pyörien lainauspalvelu jäsenillemme jatkuu edelleen. Pyörien maksuton koekäyttö on edelleen käynnissä – tiedotamme maksullisen vuokrauksen alkamisesta myöhemmin!

Jäsentapahtumat

Kaikki jäsentapahtumat ovat toistaiseksi tauolla. Ilmoitamme, kun ne jälleen jatkuvat.

Ryhmäliikunta

Olemme pienentäneet 30.11. lähtien ryhmäliikuntatuntiemme osallistujamääriä merkittävästi taataksemme runsaasti tilaa treeneihin. Isot ryhmäliikuntatilamme antavat mahdollisuuden yhteiseen treeniin ilman läheistä kontaktia muihin treenaajiin. Lisäksi 1.12. lähtien ryhmäliikuntatuntien ennakkovarausprosentti nousee aiemmasta  20 %:sta 70 %:iin, millä estämme ruuhkia aulatiloissamme. Ryhmäliikunnan varauskalenterin löydät täältä.

Käyttäjätunnus varausjärjestelmään on Hukkaan ilmoittamasi sähköpostiosoite. Oletussalasana on syntymävuotesi ja -kuukautesi muodossa vvkk. Voit vaihtaa itsellesi mieluisan salasanan varausjärjestelmän asetuksista. Ongelmatilanteissa laita sähköpostia osoitteeseen info@nullhukka.net.

Jäsenemme saavat jatkossakin nauttia uuden HukkaOnline-palvelun suuren suosion saavuttaneista Hukka Live -etätunneista. Huomaathan, että HukkaOnline ja sieltä nähtävät HukkaLive -tunnit ovat jäsenetuja, jotka ovat tauolla, kun jäsenyyskin on tauolla.

Virtuaaliryhmäliikuntastudio on edelleen käytössänne. Studiossa saa kerrallaan olla enintään neljä henkilöä.

Kuntosaliharjoittelu

Kuntosaliharjoittelu jatkuu normaalisti toistaiseksi. Muista yleiset hygieniaohjeet, jotka on kerrattu muun muassa tässä artikkelissa alempana. Älä lähde kotoasi tai varsinkaan tule treenaamaan, jos tunnet itsesi sairaaksi. Muista lisäksi pitää reilu turvaväli toisiin treenaajiin, käyttää salilla olevia desinfiointipyyhkeitä tiheästi ja pestä kätesi ennen ja jälkeen treenin.

OmaHukasta löydät kotitreeniohjeita ja vinkkejä kuntosaliharjoitteluun.

Pikku-Hukka

Pikku-Hukka on suljettuna 1.12.2020 lähtien toistaiseksi.

Kahvila Hukka

Kahvila Hukka palvelee 8.3.2020 lähtien ainoastaan take away -palveluna. 

Pukuhuoneet ja muut oleskelutilat

Olemme määritelleet 30.11. lähtien hetkellisen enimmäishenkilömäärän jokaiseen pukuhuoneeseen, jotta turvaväliejä on mahdollista noudattaa myös pukuhuoneissa. Suosittelemme kuitenkin mahdollisuuksien mukaan välttämään pukuhuoneiden käyttöä ja niissä oleskelua, joten olemme siirtäneet osan pukukaapeista pukuhuoneiden ulkopuolelle. Löydät nämä pukukaapit miesten pukuhuoneen edustalta sekä CyclingStudion aulasta.

Suosittelemme myös edelleen vahvasti maskien käyttöä kaikille yli 15-vuotiaille liikkuessa Hukan aula- ja pukuhuonetiloissa. Toivomme kasvomaskin käyttöä kaikilta, joille se on mahdollista.

Palloilu

Kaikkien palloilulajien peli-illat ja palloilutapahtumat jäävät tauolle 1.12.2020, poikkeuksena tenniksen valmennuksen pienryhmät, jotka jatkavat normaalisti siten, että halukkaat voivat jäädä veloituksetta pois valmennuksesta.

Suosittelemme myös välttämään pickleballin, sulkapallon ja squashin nelin- sekä joukkuepelejä rajoitusten ollessa voimassa.

Valmennus

Valmentajamme ovat sopeutuneet vallitsevaan tilanteeseen nopeasti. Tarjoamme poikkeustilanteen vallitessa valmennukset väljissä tiloissa ja desinfioiduin laittein. Vaihtoehtoisesti voimme toteuttaa treenisi ulkona tai etätreeninä. Voimme myös laatia sinulle henkilökohtaisen kotitreeniohjeen ja tarjota tarvittaessa treenivälineet lainattavaksi. Mikäli kuitenkin koet sen tarpeelliseksi, laitamme pyynnöstäsi valmennuksen tauolle. Ota yhteyttä valmentajaasi.

Halutessasi valmennusta voidaan toteuttaa etävalmennuksena tai tehdä ulkotreenejä sisäliikunnan sijaan. Pienryhmävalmennukset pidetään normaalisti toistaiseksi.


Jäsenyys ja lepokäytännöt

Toivomme sinun harkitsevan jäsenyyden lepoonlaittoa, onko se tilanteessasi välttämätön? Jatkamalla jäsenmaksusi maksamista vapaaehtoisesti autat konkreettisesti Hukan tiimiä palaamaan töihin tuottamaan yhtä monipuolisia palveluita myös koronakriisin jälkeen. Tutustuthan myös muihin tarjoamiimme vaihtoehtoihin alta! 

Liikuntakeskus Hukan jäsenet

   • Mikäli koronatilanne huolettaa, voit tällä hetkellä laittaa jäsenyytesi tauolle Oulun kaupungin antamien koronan kiihtymisvaiheen suositusten perusteella. Laitathan lepoonlaittopyynnön tällä lomakkeella. Vahvistamme jäsenyytesi tauon voimassaolevan käytäntömme mukaisesti.
   • Lepoonlaitto vahvistetaan sinulle henkilökohtaisesti sähköpostin välityksellä. Asiakaspalvelussamme on hieman ruuhkaa, joten varauduthan pieneen viiveeseen vastauksessamme. Laitathan vain yhden viestin, vastaamme siihen heti, kun ehdimme sen pariin.

Hukka Xpress -jäsenet

   • Mikäli koronatilanne huolettaa, voit laittaa jäsenyytesi lepoon Oulun kaupungin antamien koronan kiihtymisvaiheen suositusten perusteella. Laitathan lepoonlaittopyynnön tällä lomakkeella.
   • Lepoonlaitto vahvistetaan sinulle henkilökohtaisesti sähköpostin välityksellä. Asiakaspalvelussamme on hieman ruuhkaa, joten varauduthan pieneen viiveeseen vastauksessamme.

Vaihtoehtoja jäsenyyden lepoonlaitolle:

 • HukkaOnline käyttöön tauon ajaksi (18 €/kk): HukkaOnline on Hukan digitaalinenjäsenyys, jonka avulla voit liikkua siellä missä ikinä oletkin! HukkaOnline palvelusta löydät mm. yli 30 HukkaLive -tuntia viikossa, ryhmäliikunta- ja webinaaritallenteita, oppaita ja vinkkejä treeneihin sekä kotona että kuntosalilla. Jos HukkaOnline ei ole sinulle vielä entuudestaan tuttu, käy kurkkaamassa lisää täältä.
 • HukkaOnline + valmennus (normaalin jäsenmaksusi kuukausihinta): Tässä vaihtoehdossa käytössäsi on paitsi HukkaOnline virtuaalijäsenyys ja Fatbike pyörien lainausmahdollisuus, myös henkilökohtainen valmentaja! Hänen kanssaan voitte sopia sinun tarpeisiisi sopivasta ohjauksesta – oli se sitten treeniohjelma kotoa löytyvillä välineillä, tai yhteinen tapaaminen Heinäpään kukkuloilla!
 • HukkaOnline + treenivälineet (36 €/kk BODYPUMP-setin tai 54 €/kk cyclingpyörän kanssa): Haluaisitko hyödyntää HukkaOnlinen etätreenitarjontaa täydellä teholla, mutta sinulla ei ole omia välineitä? Tämä vaihtoehto on juuri sinulle! Saat käyttöösi HukkaOnlinen monipuolisen virtuaalisisällön sekä valintasi mukaan joko BODYPUMP-setin tai cyclingpyörän lainaksi kotiisi. BODYPUMP-setti sisältää tangon, levypainot ja steppilaudan. Cyclingpyörä on vuoden 2020 mallia oleva, ammattikäyttöön suunniteltu Life Fitness IC7. Cyclingpyörän toimituksesta veloitetaan lisäksi kuljetusmaksu. Välineitä on rajoitettu määrä, joten niitä riittää vain nopeimmille! Lainaukset tehdään toukokuun 2021 loppuun saakka. Koronarajoitusten jatkuessa laina-aikaa voidaan halutessasi jatkaa.

Yleisiä ohjeita

Älä tule treenaamaan, mikäli olet sairas – Jos et voi hyvin, sinulla on kuumetta tai näkyviä sairauden oireita, pyydämme, että lepäät ja toivut rauhassa ensin. Muutaman päivän tauko treeneissä on parasta, mitä voit toipuvalle kehollesi tarjota.

Pese käsiäsi usein – Hyviin käsienpesutapoihin kuuluu käsien peseminen  lämpimällä vedellä ja saippualla vähintään 20 sekunnin ajan. Vaahdota kunnolla ja pese usein!

Käytä mielellään kasvomaskia – Suosittelemme edelleen vahvasti maskien käyttöä kaikille yli 15-vuotiaille Hukan aula- ja pukuhuonetiloissa. Toivomme kasvomaskin käyttöä kaikilta, joille se on mahdollista.

Suojaa suusi ja nenäsi, kun yskit tai aivastat – Peitä  suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla tai hihalla, älä käsilläsi. Käsiesi käyttö suojana voi osaltaan levittää pöpöjä ja viruksia. Heitä käytetty nenäliina pois käytön jälkeen.

Desinfioi ja pyyhi käyttämäsi välineet – Virus voi elää kovilla pinnoilla jopa päivän, joten pyyhi käyttämäsi laitteet ennen käyttöä ja sen jälkeen tarjolla olevilla desinfiointiliinoilla.

Vältä kättelyä toistaiseksi – Kättelyt ja kopot voi toistaiseksi korvata nyökkäyksillä ja hymyllä.

Varustaudu asianmukaisesti – Tiloistamme löydät käsidesiä, desinfiointiliinoja, käsisaippuaa ja käsipaperia. Ole ystävällinen ja käytä niitä!

Etsi oikeaa tietoa tilanteesta – THL:n sivuilta löydät ajantasaista tietoa viruksen leviämisestä ja suosituksista:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19