Hukan päivitetty koronatiedote

Hukan päivitetty koronatiedote

Seuraamme jatkuvasti viranomaisten suosituksia ja pyrimme reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin tekemällä tarvittavia muutoksia toiminnoissamme, jotta tiloissamme on mahdollisimman turvallista treenata.

Tästä uutisesta löydät päivitetyt toimenpiteet Hukassa koronatilanteen vuoksi, ajankohtaiset lepokäytännöt sekä yleiset ohjeistukset jäsenille. Lisää vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin koronatilanteessa löydät täältä! 


Yleisiä ohjeita

 • Älä tule treenaamaan, mikäli olet sairas – Jos et voi hyvin, sinulla on kuumetta tai näkyviä sairauden oireita, pyydämme, että lepäät ja toivut rauhassa ensin. Muutaman päivän tauko treeneissä on parasta, mitä voit toipuvalle kehollesi tarjota.
 • Pese käsiäsi usein – Hyviin käsienpesutapoihin kuuluu käsien peseminen  lämpimällä vedellä ja saippualla vähintään 20 sekunnin ajan. Vaahdota kunnolla ja pese usein!
 • Suojaa suusi ja nenäsi, kun yskit tai aivastat – Peitä  suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla tai hihalla, älä käsilläsi. Käsiesi käyttö suojana voi osaltaan levittää pöpöjä ja viruksia. Heitä käytetty nenäliina pois käytön jälkeen.
 • Desinfioi ja pyyhi käyttämäsi välineet – Virus voi elää kovilla pinnoilla jopa päivän, joten pyyhi käyttämäsi laitteet ennen käyttöä ja sen jälkeen tarjolla olevilla desinfiointiliinoilla.
 • Vältä kättelyä toistaiseksi – Kättelyt ja kopot voi toistaiseksi korvata nyökkäyksillä ja hymyllä.
 • Varustaudu asianmukaisesti – Tiloistamme löydät käsidesiä, desinfiointiliinoja, käsisaippuaa ja käsipaperia. Ole ystävällinen ja käytä niitä!
 • Käytä kasvomaskia – Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikille yli 15-vuotiaille Hukan aula- ja pukuhuonetiloissa. Liikuntasuorituksen aikana maskia ei tarvitse käyttää. Suosittelemme myös välttämään tarpeetonta oleskelua pukuhuonetiloissa. Toivomme kasvomaskin käyttöä kaikilta, joille se on mahdollista, jotta liikkuminen Hukassa olisi kaikille mahdollisimman turvallista.
 • Etsi oikeaa tietoa tilanteesta – THL:n sivuilta löydät ajantasaista tietoa viruksen leviämisestä ja suosituksista täältä.

Koronapassi Hukassa

Tiistaista 7.12. alkaen pyydämme näyttämään koronapassin osallistuessasi ryhmäliikuntatunneille, valmennustapaamisiin, pienryhmiin ja klinikoihin, esittelykierroksille sekä tapahtumiin. Koronapassia ei tarkasteta alle 16-vuotiailta. Tämä käytäntö on voimassa AVI:n päätöksellä 31.12.2021 saakka. Muut palvelut, kuten kuntosali, palloilu sekä KahvilaHukan palvelut toteutamme terveysturvallisuus huomioiden noudattamalla voimassaolevia suosituksia ja rajoituksia.

Ohjeita koronapassin käyttöön

 • Koronatodistuksen edellytyksenä on joko saatu rokotesuoja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatesti tai todistus sairastetusta koronataudista.
 • Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme lataamaan tai tulostamaan paperisen koronapassin etukäteen Omakannasta. Pidäthän mukanasi myös kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.
 • Koronapassi tarkistetaan vastaanotossamme kaikilta ryhmäliikuntaan saapuvilta. 
  • Saapuessasi ryhmäliikuntatunnille, saat ilmoittautumislipukkeen näyttämällä koronatodistustasi ilmoittautumisen yhteydessä. Säilytähän ilmoittautumislipukkeen tunnin alkuun saakka, jotta ohjaaja voi tarkistaa lipukkeet tunnin alussa.
 • Tapahtumissa, tutustumiskierroksilla ja valmennusten osalta koronatodistus tarkistetaan palvelun alkaessa.

Mahdolliset altistumiset Liikuntakeskus Hukassa

Oulun kaupungin koronajäljityksen uuden käytännön perusteella emme saa suoraa tietoa mahdollisista altistumisista, minkä vuoksi emme lähetä erillistä viestiä jäsenillemme. Pääasiallinen tiedote mahdollisista altistumisista tulee keskitetysti Oulun kaupungilta, joten pyydämme jäseniämme seuraamaan Oulun kaupungin tiedotusta ja seuraamaan omaa vointiaan mahdollisen altistumisen yhteydessä.

Tapauksessa, jossa ei ole ollut suoraa kontaktia, tartuntatautiyksikkö ei ole yhteydessä osallistujiin vaan heitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan tarvittaessa herkästi testeihin.

Viranomaisten linjauksen mukaan altistumisriski on niin pieni, etteivät he sen perusteella aseta kuntosalilla samaan aikaan olleita osallistujia karanteeniin. Linjaus tehtiin, koska mahdollisista altistumisista kuntosaleilla ei ole tullut lisätartuntoja. Kuntosaleilla ilmatila on usein suuri, ilmanvaihto on hyvä, eikä niissä olla suoraan kasvotusten tai alle turvavälin toisten liikkujien kanssa.


Toimenpiteiden vaikutukset jäsenyyteen

Etäpalvelut jäsenille

HukkaOnline

  • Hukan digitaalinen jäsenyys HukkaOnline on nyt saatavilla! HukkaOnline-palvelu kuuluu automaattisesti Liikuntakeskus Hukan jäsenyyteesi sekä hieman rajoitetusti myös Hukka Xpress-jäsenyyten. HukkaOnline-palvelu on myös ostettavissa omana erillisenä palvelunaan hintaan 18 €/kk täältä!
  • HukkaOnline-palvelusta löydät paljon sisältöä kuten ryhmäliikuntatallenteita, valmiita kotitreenejä sekä jopa yli 30 Hukka Live -etäryhmäliikuntatuntia viikossa, jotka ovat kaikki käytössäsi! Kurkkaa myös ainutlaatuinen webinaarisarja Hukan liikkumisen filosofian kulmakivistä: Jotain lihaksille, Jotain sydämelle ja Jotain mielelle. Kolmen webinaarin sarja huipentui Jutta ja Juha Larmin vetämänä teemalla Jotain sydämelle: Tee mitä rakastat – rakasta mitä teet.
   • Kirjaudu tai luo itsellesi salasana HukkaOnline-palveluun täältä!

Fatbike-pyörien lainaus

  • Kesällä käynnistetty  fatbike-pyörien lainauspalvelu jäsenillemme jatkuu edelleen. Pyörien maksuton koekäyttö on edelleen käynnissä – tiedotamme maksullisen vuokrauksen alkamisesta myöhemmin!

Jäsentapahtumat

Jäsentapahtumat ovat jälleen käynnissä. Tapahtumien järjestämisessä huomioidaan riittävät turvavälit ja hyvä hygienia.

Ryhmäliikunta

Kapasiteetit

  • Olemme pienentäneet ryhmäliikuntatuntiemme osallistujamääriä taataksemme runsaasti tilaa treeneihin. Isot ryhmäliikuntatilamme antavat mahdollisuuden yhteiseen treeniin ilman läheistä kontaktia muihin treenaajiin. 20 % ryhmäliikuntatuntien paikoista on varattavissa ennakkoon hukka.netistä. Ryhmäliikunnan varauskalenterin löydät täältä.

Varaustunnukset

  • Käyttäjätunnus varausjärjestelmään on Hukkaan ilmoittamasi sähköpostiosoite. Oletussalasana on syntymävuotesi ja -kuukautesi muodossa vvkk. Voit vaihtaa itsellesi mieluisan salasanan varausjärjestelmän asetuksista. Ongelmatilanteissa laita sähköpostia osoitteeseen info@nullhukka.net.

HukkaLive-etätunnit

  • Jäsenemme saavat jatkossakin nauttia uuden HukkaOnline-palvelun suuren suosion saavuttaneista Hukka Live -etätunneista. Huomaathan, että HukkaOnline ja sieltä nähtävät HukkaLive -tunnit ovat jäsenetuja, jotka ovat tauolla, kun jäsenyyskin on tauolla. Kirjaudu tai luo itsellesi salasana HukkaOnline-palveluun täältä!

Virtuaalistudio

  • Virtuaaliryhmäliikuntastudio on edelleen käytössänne. Studiossa saa kerrallaan olla enintään neljä henkilöä.

Kuntosaliharjoittelu

Kuntosaliharjoittelu jatkuu normaalisti toistaiseksi. Muista yleiset hygieniaohjeet, jotka on kerrattu tämän artikkelin alussa. Älä lähde kotoasi tai varsinkaan tule treenaamaan, jos tunnet itsesi sairaaksi. Muista lisäksi pitää reilu turvaväli toisiin treenaajiin, käyttää salilla olevia desinfiointipyyhkeitä tiheästi ja pestä kätesi ennen ja jälkeen treenin.

HukkaOnline-palvelusta löydät kotitreeniohjeita sekä vinkkejä ja ohjelmia kuntosaliharjoitteluun!

Palloilu

Pelikenttiä voi edelleen varata normaalisti. Kiitos, että huomioit myös pallopeleissä yleiset hygieniaohjeet, jotka on kerrattu muun muassa tämän artikkelin alussa.

Palloilulajien peli-illat ja palloilutapahtumat ovat käynnistyneet! Valmennuksissa ja peli-illoissa noudatetaan koronaan liittyviä turvallisuusohjeistuksia.

Pikku-Hukka

Pikku-Hukka on avattu jälleen 26.4.2020 ja palvelee vanhoin tutuin aukioloajoin: ma–to klo 16–20 ja la klo 9.30–15.30 – nyt voit varata ajan Pikku-Hukkaan myös suoraan sähköisen ajanvarauspalvelun kautta.

Olemme huomioineet koronatilanteen Pikku-Hukassa mm. seuraavilla toimenpiteittä:

 • Jokainen Pikku-Hukka käynti aloitetaan käsienpesulla.
 • Pikku-Hukassa voi tällä hetkellä olla yhtäaikaisesti enimmillään 10 lasta.
 • Kiinnitämme Pikku-Hukassa erityistä huomiota hygieniaan ja turvaväleihin.
 • Vain täysin terveet lapset voivat tulla lastenhoitoon. Pallomeri on hygieniasyistä otettu pois käytöstä toistaiseksi.
 • Ohjaajamme käyttävät kasvomaskeja aina Pikku-Hukan ollessa avoinna.

Kahvila Hukka

Kahvila Hukka on uudelleenavannut pöytiin myynnin rajoitetuin asiakaspaikoin, mutta Take Away -palvelu toimii jatkossakin ja pintojen desinfiointi on edelleen tehostetulla tasolla. Ohjeistamme asiakkaitamme noudattamaan voimassaolevia Aluehallintoviraston määräyksiä.

Pukuhuoneet ja muut oleskelutilat

Olemme määritelleet hetkellisen enimmäishenkilömäärän jokaiseen pukuhuoneeseen, jotta turvaväliejä on mahdollista noudattaa myös pukuhuoneissa. Suosittelemme kuitenkin mahdollisuuksien mukaan välttämään pukuhuoneiden käyttöä ja niissä oleskelua, joten olemme siirtäneet osan pukukaapeista pukuhuoneiden ulkopuolelle. Löydät nämä pukukaapit miesten pukuhuoneen edustalta sekä CyclingStudion aulasta.

Suosittelemme myös edelleen vahvasti maskien käyttöä kaikille yli 15-vuotiaille liikkuessa Hukan aula- ja pukuhuonetiloissa. Toivomme kasvomaskin käyttöä kaikilta, joille se on mahdollista.

Valmennus

Toteutamme valmennukset turvallisesti väljissä tiloissa ja desinfioiduin laittein. Vaihtoehtoisesti halutessasi voimme toteuttaa treenisi ulkona tai etätreeneinä ja valmentajamme voivat laatia sinulle henkilökohtaisen kotitreeniohjeen. Tarjoamme nyt myös verkkovalmennuksia niin kotiin kuin kuntosalille – tutustu verkkovalmennuksiimme täältä! 


 Lepokäytännöt

Toivomme sinun harkitsevan jäsenyyden lepoonlaittoa, onko se tilanteessasi välttämätön? Jatkamalla jäsenmaksusi maksamista vapaaehtoisesti autat konkreettisesti Hukan tiimiä palaamaan töihin tuottamaan yhtä monipuolisia palveluita myös koronakriisin jälkeen. 

  • Taukomahdollisuus otettiin pandemian aikana käyttöön, jotta koronan riskiryhmään kuuluvat ja siksi terveydentilastaan huolissaan olevat jäsenemme saisivat mahdollisuuden välttää lähikontakteja. Rokotesuojan ja paremman tautitilanteen myötä myös perusteet tauotuksille poistuivat ja myönnämme jatkossa koronaan liittyvän tauon jäsenyyteen riskiryhmäläisillekin vain harkinnan mukaan.

  • Myönnämme jatkossakin jäsenyystauon koronan vuoksi, mikäli tähän on erityiset perusteet. Näitä perusteita ovat esimerkiksi toisen rokotusajan odottaminen, muutos omassa tai perheenjäsenen terveydentilassa tai esimerkiksi muuttuneista asumisjärjestelyistä johtuva huoli toisen riskiryhmäläisen terveydestä. Huomaathan, että mikäli olet käynyt liikkumassa Hukassa leviämis- ja kiihtymisvaiheen aikana eikä tilanteesi ole muuttunut, ei perusteita jäsentaukoon perustasolla koronaan liittyvän huolen vuoksi ole. Mikäli sinulla siis on koronatauon jatkamiseen edelleen perusteet, tulee ne kertoa taukopyynnön yhteydessä, sillä käsittelemme jokaisen taukohakemuksen erikseen. Seuraamme Oulun kaupungin antamia suosituksia ja ohjeistuksia koronaan liittyen.

Laitathan mahdollisen lepoonlaittopyynnön tällä lomakkeella. Lepoonlaitot vahvistamme sinulle aina henkilökohtaisesti sähköpostitse. Asiakaspalvelussamme voi olla hieman ruuhkaa, joten varauduthan pieneen viiveeseen vastauksessamme. Laitathan kuitenkin vain yhden viestin, käsittelemme kaikki yhteydenotot niin pian kuin mahdollista. Lepoonlaitot aktivoituvat aikaisintaan ilmoituspäivästä, eikä niitä hyvitetä jälkikäteen. Huomioithan myös, että tauko ei jatku automaattisesti. Mikäli olet sairastunut, voit ilmoittaa sairaslomastasi myös jälkikäteen.

Muistathan myös nämä!

  • Mikäli olet maksanut jäsenyytesi vuoden ennakkoon, kuuluu vuosittain jäsenyyteesi mahdollisuus kahteen lepokuukauteen, joko kaksi kuukautta putkeen tai ositettuna vähintään kuukausi kerrallaan.
  • Jos olet Hukan 10-vuotisjäsen, on jäsenetunasi oikeus laittaa jäsenyytesi lepoon kuukaudeksi kerran vuodessa.

Hukka Xpress -jäsen, Hukka Xpressin lepokäytännöt löydät täältä.