Kysymyksiä ja vastauksia ryhmäliikunnan nettivarauksesta

Kysymyksiä ja vastauksia ryhmäliikunnan nettivarauksesta

Tiedätkin ehkä jo, että olemme avanneet palloilijoille jo entuudestaan tutun Hukan nettivarauksen myös 1.6. alkaville ryhmäliikuntatunneille. Uudistuksen syynä ovat ryhmäliikuntatuntien kapasiteettirajoitukset, jotka ovat toistaiseksi välttämättömiä jäsentemme terveyden takaamiseksi.

Nettivarauksen käyttöönotto on yksinkertaista, mutta jos se ei tunnu sinulle luontevalta, saatat ilahtua tiedosta, että kunkin ryhmäliikuntatunnin kapasiteetista 20 % tulee jatkossakin olemaan varattavissa vain paikan päällä Hukan vastaanotossa.

Kysymyksiä ja vastauksia nettivarauksesta


Voiko vuokrakorttilainen varata tunteja netistä?

Ei voi. Varaustunnusten käyttö edellyttää aktiivista Hukka-jäsenyyttä. HukkaJuniori-jäsenyys tai tauolla oleva / vuokrattu Hukka-jäsenyys eivät oikeuta nettiajanvaraukseen.

Kunkin ryhmäliikuntatunnin kapasiteetista 20 % on edelleen varattavissa vain vastaanotosta saapumisjärjestyksessä ja tätä voi myös vuokrakorttilainen hyödyntää. Varausaika alkaa entiseen tapaan 1,5 h ennen tunnin alkua.


Voinko tehdä varauksia, jos jäsenyyteni on tauolla?

Et voi, varaustunnusten käyttö edellyttää aktiivista Hukka-jäsenyyttä.


Mistä saan käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttööni?

Käyttäjätunnus varausjärjestelmään on Hukkaan ilmoittamasi sähköpostiosoite.

Oletussalasanasi on syntymävuotesi ja -kuukautesi muodossa vvkk – suosittelemme, että vaihdat salasanasi ensimmäisellä käyttökerrallasi. Epäselvissä tilanteissa voit ottaa yhteyttä sähköpostin välityksellä info@nullhukka.net tai vastaanottoomme 08 4152 2000.


Montako varausta voi olla kerrallaan?

Käytettävissäsi on yhteensä 3 varausta kerrallaan, jotka voit käyttää haluamallasi tavalla seuraavin rajoituksin:

  • Pallopelit: 1 varaus/laji
  • Fatbike: 1 varaus
  • Ryhmäliikunta: enintään 3 varausta
   (Näin poikkeusoloissa toivomme kuitenkin, että varaat vain yhden ryhmäliikuntatunnin kerrallaan, jotta kaikki halukkaat pääsevät nauttimaan ryhmäliikunnasta.)

Onko ryhmäliikuntatunneilla turvallista käydä?

Kyllä – tässä asioita, joita olemme ottaneet huomioon:

 • Tuntien osallistujamäärä suunnitellaan tunti- ja salikohtaisesti siten, että osallistujien välille voidaan taata riittävä etäisyys.
  • Liikkuvilla tunneilla Jättihukassa ja Hukkalassa tehdään merkityt paikat yli kolmen metrin välein
  • Body&Mind-salissa, jossa tunnit ovat rauhallisempia, merkataan paikat yli kahden metrin välein
  • Cycling-studiossa pyörien satuloiden välit vähintään kaksi metriä
 • Ohjaajat ohjeistavat tunneilla käytettävien välineiden desinfioinnin osallistujille.
 • Kiinnitämme huomiota jonotuksiin, laitenoutoihin, tunnille siirtymiseen ja sieltä poistumiseen, ja varmistamme myös näihin tilanteisiin turvalliset olosuhteet.
 • Jätämme tuntien väliin tavallista enemmän aikaa riskittömien siirtymien ja tehokkaan ilmanvaihdon varmistamiseksi.
 • Ohjeistamme ryhmäliikuntaohjaajat parhaista toimintatavoista.
 • Osa tunneista näkyy Hukka Livenä OmaHukassa.
 • Suositellaan oman, ison pyyhkeen ottamista ryhmäliikuntatunnille. Sopiva pyyhe on mm. joogamaton peittävä pyyhe.

Mitä, jos en pääsekään varaamalleni ryhmäliikuntatunnille?

Varaus on peruttava viimeistään 2 tuntia ennen vuoron alkua.

Kolmannesta kuittaamattomasta tai perumattomasta vuorosta varausoikeutesi poistetaan. Varausoikeuden saat takaisin maksamalla 20 euron avausmaksun.


Mihin mennessä varaus tulee lunastaa?

Netissä tehty varaus vapautuu 5 minuuttia ennen vuoron alkua – kuittaathan siis vuorosi Hukan vastaanotossa viimeistään 5 minuuttia ennen sen alkua! Aamulla Hukan aukeamisaikaan alkavat vuorot voi kuitata hieman tasan jälkeen.


En halua tehdä varauksia ryhmäliikuntatunneille netistä, onko mitään muuta vaihtoehtoa?

Kunkin ryhmäliikuntatunnin kapasiteetista 20 % on edelleen varattavissa vain vastaanotosta saapumisjärjestyksessä. Varausaika alkaa entiseen tapaan 1,5 h ennen tunnin alkua.


Miksi ajanvaraus piti ottaa käyttöön?

Ryhmäliikuntatuntien kapasiteetit ovat toistaiseksi huomattavasti pienemmät kuin aikaisemmin. Loimme ajanvarausmahdollisuuden jottet joutuisi tulemaan paikan päälle arvuuttelemaan, mahdutko lempitunnillesi.

Nettiajanvaraus auttaa myös välttämään tarpeettomia jonoja vastaanotossa, mikä osaltaan auttaa meitä luomaan kaikille turvallisen treeniympäristön näin poikkeusaikana.

Aikaisemmin ei olla tarvittu ennakkovarauksia tunneille, koska tuntikapasiteettimme ovat  olleet niin suuret. Luonnollisesti tilamme ja henkilökuntamme ovat valmiina jälleen palvelemaan täydellä kapasiteetilla heti, kun koronatilanne sen sallii – toivottavasti mahdollisimman pian!


Jääkö ryhmäliikunnan ajanvaraus pysyväksi toiminnaksi?

Ajanvaraus on käytössä toistaiseksi. Seuraamme palvelun toimintaa ja palautettanne sen käytöstä. Teemme muutoksia, kun se on mahdollista. Voimme myös lisätä tunteja lukkariin, jos niitä tarvitaan.


Säilyykö varaus mikäli tulen myöhässä?

Kyllä. Järjestelmä tunnistaa varauksesi, vaikka ilmoittautuisit esimerkiksi 3 minuuttia ennen tunnin alkua.

Jos tunti kuitenkin on täyttymässä, ja joku on paikan päällä vastaanotossa jonottamassa vapautuvia paikkoja, hänen on mahdollista napata varaamasi paikka edeltäsi vaikkapa 4 minuuttia ennen tunnin alkua, edelliskohdan esimerkkiä jatkaen.

Tilanne on harvinaisempi palloilussa, mutta hyvin mahdollinen ryhmäliikuntatunneilla – varmista siis paikkasi kuittaamalla paikkasi 5 minuuttia ennen tunnin alkua!


Mistä tiedän onko kaikki paikat jo varattu? Pääsenkö jonotuslistalle?

Ryhmäliikunnan nettiajanvarauksessa on jonotuslista. Kun kaikki nettipaikat on varattu, varauspainikkeen tilalle tulee teksti JONOTA. Tällöin asiakas voi jonottaa vapautuvaa paikkaa tunnille.

Jos paikka vapautuu, niin ensimmäinen jonossa oleva nostetaan tunnille, ja hän saa asiasta tiedon sekä tekstiviestillä että sähköpostilla.

Jonottaja voi myös perua varauksensa samaan tapaan kuin muutkin varaajat, kuitenkin viimeistään 45 minuuttia ennen tunnin alkua.


Näkyykö tekemäni varaus, vaikka paikka vapautuu myöhästyessäni?

Varaus on nähtävissä, mutta paikka vapautuu muiden varattavaksi 5 minuuttia ennen tunnin alkua. Jos asiakas tulee palloiluun hieman myöhässä, eikä hänen vuoroaan ole napattu, niin asiakas voidaan kuitata pelivuorolleen myöhässä niinkuin on nytkin tehty.

Toistuvasta varatulle ja perumattomalle tunnille saapumatta jättämisestä seuraa sanktio, joka on kuvailtu ylempänä kohdassa Mitä, jos en pääsekään varaamalleni ryhmäliikuntatunnille?


Miten HukkaJuniori-jäsenet voivat varata ryhmäliikuntatunteja? Voiko vanhempien tunnuksia käyttää?

HukkaJuniorit voivat ilmoittautua entiseen tapaan vastaanotossamme aikaisintaan 1,5 h ennen tunnin alkua – 20 % kunkin tunnin kapasiteetista on varattu vain paikan päällä saapumisjärjestyksessä käytettäviksi. Ikävä kyllä HukkaJuniori-jäsenyys ei oikeuta nettiajanvaraustunnuksiin, eikä vanhempien tunnuksia voi käyttää lapsen tuntivarauksiin, koska tunnukset ovat henkilökohtaiset.


Mikään ylläolevista ei vastannut kysymykseeni, mitä teen?

Epäselvissä tilanteissa voit ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen info@nullhukka.net.