Mahdollinen korona-altistuminen 4.11.2020 klo 19.15 Liikuntakeskus Hukan BodyAttack-tunnilla

Mahdollinen korona-altistuminen 4.11.2020 klo 19.15 Liikuntakeskus Hukan BodyAttack-tunnilla

Hyvät Hukan jäsenet,

Olemme sunnuntaina 8.11. klo 10.38 saaneet tiedon, että keskiviikkona 4.11.2020 klo 19.15 Isokadun Liikuntakeskus Hukan BodyAttack-tunnilla on ollut henkilö, joka on myöhemmin saanut positiivisen COVID-19-testituloksen.

Oysin tartuntatautiyksikön uusimman linjauksen mukaan vaikka kuntosalilla tai ryhmäliikunnassa on ollut osallistuja, joka saa 48 tunnin sisään positiivisen COVID-19 testituloksen, ei karanteeniin laitetta muita ryhmäliikuntaan osallistujia tai kuntosalilla liikkuneita. Poikkeuksena henkilöt, joihin tartunnan saanut on ollut suorassa kontaktissa. 

Jos siis olet ollut maanantaina 16.11.2020 klo 17.30–18.30 Isokadun Liikuntakeskus Hukan HukkaCycling-tunnilla, tarkkaile omaa terveydentilaasi ja jos oireita ilmenee ja epäilet koronavirusinfektiota, toimithan näiden ohjeiden mukaan.

Kyseinen tunti on järjestetty ryhmäliikuntastudio Hukkalassa, jossa on merkityt kahden metrin turvavälit tunnille osallistujien kesken. Tunnin kapasiteetti on 60, kyseisellä tunnilla osallistuneita on ollut 33 henkilöä ohjaajan lisäksi.

Haluamme korostaa, että teemme jatkuvasti töitä voidaksemme taata turvallisen treeniympäristön jäsenillemme. Löydät ajankohtaiset korona-ajan toimenpiteemme toimenpidelistauksestamme – tieto keskiviikon tapauksesta päivitetään myös siihen heti kiireellisimpien tiedotusten jälkeen.

Käytännön muuttumisesta:

Selvitimme, miksi osaan maanantain 16.11. klo 17.30–18.30 HukkaCycling -tunnille osallistuneista jäsenistä ei olla oltu yhteyksissä ja miksi heitä ei ole asetettu karanteeniin mahdollisesta altistumistilanteesta huolimatta. Oysin tartuntatautiyksikkö tiedotti, että ryhmäliikuntatuntien karanteenikäytäntöjä mahdollisessa altistumistilanteissa on muutettu torstaina 19.11.2020. Linjauksen muuttumisen ajankohdan vuoksi viranomaiset ottivat yhteyttä vain osaan tunnille osallistujista.

Uusi linjaus on, että vaikka kuntosalilla tai ryhmäliikunnassa on ollut osallistuja, joka saa 48 tunnin sisään positiivisen COVID-19 testituloksen, ei karanteeniin tarvitse laittaa muita ryhmäliikuntaan osallistujia tai kuntosalilla liikkuneita. Poikkeuksena henkilöt, joihin tartunnan saanut on ollut suorassa kontaktissa. 

Uusi linjaus tehtiin, koska mahdollisista altistumisista ryhmäliikuntatunneilla ei ole tullut lisätartuntoja lukuun ottamatta kontaktilajeja, kuten jääkiekkoa, jalkapalloa tai tanssikursseja, joissa on parinvaihtoa. Ryhmäliikuntasalien ilmatila on usein suuri, ilmanvaihto on hyvä, eikä niissä olla suoraan kasvotusten tai alle turvavälin toisten ryhmäliikkujien kanssa.

Tällaisessa tapauksessa, jossa ei ole ollut suoraa kontaktia, tartuntatautiyksikkö ei ole yhteydessä osallistujiinvaan liikuntakeskusta ohjeistetaan laittamaan osallistujille tiedote, jossa mahdollinen altistuminen ja sen tarkka ajankohta tuodaan esiin ja heitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan tarvittaessa herkästi testeihin. Linjaus ei koske kontaktilajeja (jalkapallo, jääkiekko ym), joissa entinen karanteenikäytäntö on yhä voimassa.

Ohjeistuksen tultua tietoomme olemme lähettäneen maanantain tunnille osallistuneille sähköpostin lisäohjeineen.

Mikäli sinulla on kysyttävää liittyen Hukan varautumiseen koronaan liittyen, vastaamme mielellämme. Pyydämme yhteydenotot sähköpostitse osoitteeseen info@nullhukka.net. Koronaan liittyviin huolenaiheisiin löydät parhaiten tietoa osoitteesta oyskorona.fi.

Ystävällisin terveisin,
Anna Rounaja
Hukan toimitusjohtaja