Muutoksia Hukan toiminnoissa koronatilanteen vuoksi – kooste

Muutoksia Hukan toiminnoissa koronatilanteen vuoksi – kooste

Päivitys 18.5. klo 10.05 ja tarkennus 1.6. klo 15.30 sekä 5.6. klo 12.36: ryhmäliikunta palaa Hukan ohjelmistoon porrastetusti kesäkuun alusta. Lisäksi muutoksia aukioloaikoihin, palloiluun, Pikku-Hukkaan, HukkaJunioriin, lepokäytäntöihin ja näiden vaikutuksiin palveluihin.

Tähän päivitämme viimeisimmät muutokset Hukan tapahtumissa ja toiminnoissa koronatilanteen vuoksi.

Hukka noudattaa Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistyksen linjausta hallituksen erityistoimenpiteisiin liittyen. Suomen hallituksen tekemän linjauksen mukaan COVID-19-taudin aikaisia rajoituksia ryhdytään vaiheittain purkamaan. Tämän johdosta myös Hukka ryhtyy avaamaan toimintaansa porrastetusti 1.6.2020 alkaen.

Alla toimenpiteiden vaikutukset toimintaamme.

Uusia etuja jäsenille

Olemme rakentaneet pika-aikataululla uusia palveluita jotta voimme sekä taata jäsenillemme mieluisan Hukka-kokemuksen poikkeusaikana, että palvella entistä paremmin myös tilanteen normalisoituessa.

Uusi jäsenyyden digitaalinen lisäosa OmaHukka on nyt Liikuntakeskus Hukan ja hieman rajoitetusti Hukka Xpressin jäsenten käytettävissä. Siellä jäsenemme pääsevät hyödyntämään muun loistavan sisällön ohella äänen- ja kuvanlaadultaan roimasti kehittyneet Hukka Live -etätunnit.

OmaHukassa alkaa myös jäsenille täysin maksuton webinaarisarja Hukan liikkumisen filosofian pääheista Jotain lihaksille, jotain sydämelle ja jotain mielelle. Sarjan aloittaa torstainan 14.5. Joosua “Jope” Visurin webinaari Jotain lihaksille: Parempia tuloksia kehonpainoharjoittelulla.

Käynnistämme lähipäivinä Hukassa fatbike-pyörien lainauksen jäsenillemme. Pyörät tulevat myöhemmin vuokrattaviksi kohtuulliseen hintaan, mutta alkuun niiden käyttö on jäsenillemme täysin maksutonta! Kerromme lisää yksityiskohtia pian!

Ryhmäliikuntatuntien ennakkovarausmahdollisuus avautuu, joten jatkossa paikkansa tunneille voi varata verkosta etukäteen. Lisätietoa uudistuksen aikataulusta ja yksityiskohdista löydät alempaa Ryhmäliikuntatunnit-osiosta.

Lisäksi olemme juuri käynnistäneet ilmoittautumisen kahteen 18.5. alkavaan verkkovalmennukseen  aiheilla Terveyttä ja toimintakykyä ja Kuntoa ja suorituskykyä. Ilmoittautumislomake näkyy OmaHukkaan kirjautuneille Liikuntakeskus Hukan jäsenille – ilmoittaudu tästä! Hukka Xpress -jäsenten OmaHukka Xpressissä ilmoittautumislomake ei näy.

Aukiolojat Isokadulla

Poikkeustilanteen vuoksi Liikuntakeskus Hukka on 31.5.2020 asti avoinna ma–pe klo 8–20 ja la–su klo 9–18.

Aukiolomme laajenevat tästä hieman 1.6.2020 alkaen: ma–pe klo 7–21 ja la–su klo 9–18. Ilmoitamme tulevista muutoksista erikseen.

Jäsentapahtumat

Kaikki jäsentapahtumat ovat toistaiseksi tauolla. Ilmoitamme, kun ne jälleen jatkuvat.

Ryhmäliikuntatunnit

Hukan ryhmäliikuntatunnit avataan porrastetusti jälleen 1.6. alkaen!

 • Tuntien osallistujamäärä suunnitellaan tunti- ja salikohtaisesti siten, että osallistujien välille voidaan taata riittävä etäisyys.
  • Liikkuvilla tunneilla Jättihukassa ja Hukkalassa tehdään merkityt paikat yli kolmen metrin välein
  • Body&Mind-salissa, jossa tunnit ovat rauhallisempia, merkataan paikat yli kahden metrin välein
  • Cycling-studiossa pyörien satuloiden välit vähintään kaksi metriä
 • Ohjaajat ohjeistavat tunneilla käytettävien välineiden desinfioinnin osallistujille.
 • Kiinnitämme huomiota jonotuksiin, laitenoutoihin, tunnille siirtymiseen ja sieltä poistumiseen, ja varmistamme myös näihin tilanteisiin turvalliset olosuhteet.
 • Jätämme tuntien väliin tavallista enemmän aikaa riskittömien siirtymien ja tehokkaan ilmanvaihdon varmistamiseksi.
 • Ohjeistamme ryhmäliikuntaohjaajat parhaista toimintatavoista.
 • Osa tunneista näkyy Hukka Livenä OmaHukassa.
 • Suositellaan oman, ison pyyhkeen ottamista ryhmäliikuntatunnille. Sopiva pyyhe on mm. joogamaton peittävä pyyhe.

Uutuutena Hukan ryhmäliikuntatunnit ovat pian varattavissa varauskalenterista etukäteen. Tällä haluamme varmistaa ettei Hukan vastaanottoon synny tarpeettomia jonoja. Ryhmäliikuntapaikoista 80 %  on ennakkovarattavissa ja 20 % varattavissa Hukan vastaanotosta.  Ryhmäliikuntavaraukset aukeavat 25.5. ja löydät varauskalenterin täältä.

Käyttäjätunnus varausjärjestelmään on Hukkaan ilmoittamasi sähköpostiosoite. Oletussalasana on syntymävuotesi ja -kuukautesi muodossa vvkk. Voit vaihtaa itsellesi mieluisan salasanan varausjärjestelmän asetuksista. Ongelmatilanteissa laita sähköpostia osoitteeseen info@nullhukka.net.

Ryhmäliikuntastudioihin paluun tekevien tuntien lisäksi jäsenemme saavat jatkossakin nauttia uuden OmaHukka-jäsenosion suuren suosion saavuttaneista Hukka Live -etätunneista. Huomaathan, että OmaHukka ja sieltä nähtävät Hukka Live -tunnit ovat jäsenetuja, jotka ovat tauolla, kun jäsenyyskin on tauolla.

Lisäksi saat Les Millsin striimauspalvelun kautta käyttöösi 90 erilaista ryhmäliikuntatuntia (palvelun osoite: https://watch.lesmillsondemand.com/at-home-workouts).

Virtuaaliryhmäliikuntastudio on edelleen käytössänne. Studiossa saa kerrallaan olla enintään neljä henkilöä.

Kuntosaliharjoittelu

Kuntosaliharjoittelu jatkuu normaalisti toistaiseksi. Muista yleiset hygieniaohjeet, jotka on kerrattu muun muassa tämän artikkelin lopussa. Älä lähde kotoasi tai varsinkaan tule treenaamaan, jos tunnet itsesi sairaaksi. Muista lisäksi pitää reilu turvaväli toisiin treenaajiin, käyttää salilla olevia desinfiointipyyhkeitä tiheästi ja pestä kätesi ennen ja jälkeen treenin.

OmaHukasta löydät kotitreeniohjeita ja vinkkejä kuntosaliharjoitteluun. Lisäksi valmentajamme julkaisevat ajoittain vinkkivideoita Hukan somekanavissa.

Palloilu

 • Tenniksen pienryhmävalmennukset käynnistyvät uudelleen 18.5. Lisätietoja valmennuksista voit kysellä Antulta (anttu.puotiniemi@nullhukka.net).
 • Squashin ja sulkapallon valmennustoiminta on toistaiseksi tauolla.
 • Pelikenttiä voi varata normaalisti. Muista yleiset hygieniaohjeet, jotka on kerrattu muun muassa tämän artikkelin lopussa.

Pikku-Hukka

Pikku-Hukka on kiinni 18.3.–9.8.2020.

HukkaJuniori

HukkaJuniori-tunnit ovat tauolla toistaiseksi.

8–11-vuotiailla on HukkaJuniori-jäsenyydellä edelleen mahdollisuus käyttää Hukan pallopelejä, ja yli 12-vuotiaille tullaan tarjoamaan edelleen ryhmäliikunnassa erikseen merkittyjä tunteja sekä salikoulun kautta mahdollisuus laajentaa lajivalikoimaa myös kuntosalille.

HukkaJuniori-jäsenyyden voi jättää tauolle lähettämällä viestin myynti@nullhukka.net.

Kahvila Hukka

Kahvila Hukka on uudelleenavannut pöytiin myynnin – turvavälien varmistamiseksi asiakaspaikat on rajoitettu puoleen normaalista. Myös Take Away -palvelu toimii edelleen.

Lepokäytännöt

Isokadun Liikuntakeskus Hukan jäsenet

 • Lepokäytännöt jatkuvat 30.5.2020 saakka entiseen tapaan kuukausi kerrallaan. Esimerkiksi 15.5. aloitettu tauko jatkuu 15.6. saakka.
 • 1.6. eteenpäin jäsenyyden levolle laitto on mahdollista, jos olet yli 70-vuotias, tai sinä tai joku kanssasi samassa taloudessa asuvista perheenjäsenistäsi kuuluu riskiryhmään. Tauko myönnetään yksi kuukausi kerrallaan.
 • Lepoonlaittopyynnöt pyydämme osoitteeseen myynti@nullhukka.net

Keskiviikkona 18.3. tekemämme ja perjantaina 27.3. päivittämämme päätöksen mukaisesti poistimme tauollelaitosta aiemmin ilmoittamamme ehdot, kuten sairastuminen, karanteeni tai riskiryhmään kuuluminen. Suomen hallituksen tuoreimman, koronatoimien vaiheittaista purkua koskevan linjauksen takia jäsenyyden tauollelaitosta tulee jälleen ehdollista 1.6. alkaen.

Toivomme sinun harkitsevan ennen lepoonlaittoa, onko se tilanteessasi välttämätön. Jatkamalla jäsenmaksusi maksamista vapaaehtoisesti autat konkreettisesti Hukan tiimiä palaamaan töihin tuottamaan yhtä monipuolisia palveluita myös koronakriisin jälkeen.

Käsittelemme kaikki yhteydenotot mahdollisimman pian. Lepoonlaitot aktivoituvat aikaisintaan ilmoituspäivästä, eikä niitä hyvitetä jälkikäteen. Huomioithan myös, että tauko ei jatku automaattisesti. Mikäli olet sairastunut, voit ilmoittaa sairaslomastasi myös jälkikäteen. Ruuhkautumisen vuoksi on mahdollista, että hyvitys näkyy vasta viiveellä.

Hukka Xpress -jäsenet

Mikäli olet sairastunut tai karanteenissa, laitamme pyynnöstäsi jäsenyytesi tauolle 13.5. saakka.

Lähetä jäsenyyden lepoonlaittopyyntö osoitteeseen info@nullhukkaxpress.net. Käsittelemme kaikki yhteydenotot mahdollisimman pian. Mikäli olet sairastunut, voit ilmoittaa sairaslomastasi myös jälkikäteen. Ruuhkautumisen vuoksi on  mahdollista, että hyvitys näkyy vasta viiveellä.

Valmennusasiakkaat

Valmentajamme ovat sopeutuneet vallitsevaan tilanteeseen nopeasti. Tarjoamme poikkeustilanteen vallitessa valmennukset väljissä tiloissa ja desinfioiduin laittein. Vaihtoehtoisesti voimme toteuttaa treenisi ulkona tai etätreeninä. Voimme myös laatia sinulle henkilökohtaisen kotitreeniohjeen ja tarjota tarvittaessa treenivälineet lainattavaksi. Mikäli kuitenkin koet sen tarpeelliseksi, laitamme pyynnöstäsi valmennuksen tauolle. Ota yhteyttä valmentajaasi.

Halutessasi valmennusta voidaan toteuttaa etävalmennuksena tai tehdä ulkotreenejä sisäliikunnan sijaan. Pienryhmävalmennukset pidetään normaalisti toistaiseksi.

Yleisiä ohjeita

Älä tule treenaamaan, mikäli olet sairas – Jos et voi hyvin, sinulla on kuumetta tai näkyviä sairauden oireita, pyydämme, että lepäät ja toivut rauhassa ensin. Muutaman päivän tauko treeneissä on parasta, mitä voit toipuvalle kehollesi tarjota.

Pese käsiäsi usein – Hyviin käsienpesutapoihin kuuluu käsien peseminen  lämpimällä vedellä ja saippualla vähintään 20 sekunnin ajan. Vaahdota kunnolla ja pese usein!

Suojaa suusi ja nenäsi, kun yskit tai aivastat – Peitä  suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla tai hihalla, älä käsilläsi. Käsiesi käyttö suojana voi osaltaan levittää pöpöjä ja viruksia. Heitä käytetty nenäliina pois käytön jälkeen.

Desinfioi ja pyyhi käyttämäsi välineet – Virus voi elää kovilla pinnoilla jopa päivän, joten pyyhi käyttämäsi laitteet ennen käyttöä ja sen jälkeen tarjolla olevilla desinfiointiliinoilla.

Vältä kättelyä toistaiseksi – Kättelyt ja kopot voi toistaiseksi korvata nyökkäyksillä ja hymyllä.

Varustaudu asianmukaisesti – Tiloistamme löydät käsidesiä, desinfiointiliinoja, käsisaippuaa ja käsipaperia. Ole ystävällinen ja käytä niitä!

Etsi oikeaa tietoa tilanteesta – THL:n sivuilta löydät ajantasaista tietoa viruksen leviämisestä ja suosituksista:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19