Päivityksiä Hukan turvallisuusohjeisiin, muutos tuntikapasiteetteihin ja lisätunnit

Päivityksiä Hukan turvallisuusohjeisiin, muutos tuntikapasiteetteihin ja lisätunnit

Päivitetty 12.11. klo 13.38: Maskisuositusta jatketaan 3.12.2020 asti Oulun kaupungin antaman suosituksen mukaisesti.

Seuraamme tarkasti viranomaisohjeita ja teemme muutoksia toimintaamme niiden pohjalta. Keskiviikkona 28.10. Oulun alueelle annetun maskisuosituksen mukaisesti suosittelemme maskin eli suu-nenäsuojan käyttöä myös Hukassa aula- ja pukuhuonetiloissa 29.10.–3.12. Tämän lisäksi olemme pienentäneet Cycling-tuntien kapasiteettia varmistaaksemme turvavälien säilymisen.

Kiitos, kun käytät kasvomaskia

Olemme päivittäneet turvallisuusohjettamme ja suosittelemme 29.10.–3.12. kasvomaskin käyttöä kaikille yli 15-vuotiaille Hukan aula- ja pukuhuonetiloissa. Liikuntasuorituksen aikana maskia ei tarvitse käyttää. Suosittelemme myös välttämään tarpeetonta oleskelua pukuhuoneissa ruuhkautumisen ehkäisemiseksi. Toivomme kasvomaskin käyttöä kaikilta, joille se on mahdollista, jotta liikkuminen Hukassa olisi kaikille mahdollisimman turvallista.

Cycling-tunnin kapasiteetti 35:een ja ennakkovaraus 50 %:iin paikoista

Kaikilla ryhmäliikuntatunneilla turvaväli on jo nykyisin 1,5–3 metriä ja seuraamme jatkuvasti toimintaa ja pyrimme ennakoimalla ehkäisemään riskitilanteita. Cyclingstudion pyörien välit ovat entuudestaan turvavälisuositusten mukaiset, mutta desinfiointiliinojen sekä studion oven luona oli riski ruuhkien syntymiseen. Tämän vuoksi pienensimme Cycling-tuntien kapasiteettia 50:stä 35:een pyöräilijään. Piennettyjen kapasiteettien vuoksi puolestaan nostimme Cycling- ja FunkkisCircuit-tuntien ennakkovarauksen 50 % paikoista. Muilla ryhmäliikuntatunneilla ennakkovaraus on edelleen mahdollista 20 % paikoista.

Lisätunnit sekä Body&Mind-tuntien ennakkovaraus 2.11. alkaen

Jatkossa kunkin Body&Mind-salissa järjestettävän tunnin paikoista puolet on varattavissa paikan päällä ja puolet hukka.netistä. Kasvattamalla nettiajanvarausprosenttia mahdollistamme sen, että yhä useampi teistä voi varata paikkansa ennakkoon.

Varausmuutoksen lisäksi olemme päättäneet alkaa järjestämään ryhmäliikunnan lisätunteja, jotta jokainen halukas pääsisi liikkumaan suosikkilajinsa tahtiin.

Seuraavat lisätunnit ja tarkempaa tietoa Body&Mind-salin muutoksista löydät viimeisimmässä tiedotteessamme.

Yksityiskohtaisemman koosteen kaikista Hukan Korona-toimenpiteistä löydät tarvittaessa tästä artikkelista.

Kuinka voin parhaiten ottaa muut treenaajat huomioon?

  • Älä tule treenaamaan, mikäli olet sairas – Jos et voi hyvin, sinulla on kuumetta tai näkyviä sairauden oireita, pyydämme, että lepäät ja toivut rauhassa ensin. Muutaman päivän tauko treeneissä on parasta, mitä voit toipuvalle kehollesi tarjota.
  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta – Hyviin käsienpesutapoihin kuuluu käsien peseminen  lämpimällä vedellä ja saippualla vähintään 20 sekunnin ajan. Vaahdota kunnolla ja pese usein! Tiloistamme löydät myös käsidesiä ja desinfiointiliinoja, joten ole ystävällinen ja käytä niitä.
  • Suojaa suusi ja nenäsi, kun yskit tai aivastat – Peitä  suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla tai hihalla, älä käsilläsi. Käsiesi käyttö suojana voi osaltaan levittää pöpöjä ja viruksia. Heitä käytetty nenäliina pois käytön jälkeen.
  • Desinfioi ja pyyhi käyttämäsi välineet – Virus voi elää kovilla pinnoilla jopa päivän, joten pyyhi käyttämäsi laitteet ennen käyttöä ja sen jälkeen tarjolla olevilla desinfiointiliinoilla.
  • Vältä kättelyä toistaiseksi – Kättelyt ja kopot voi toistaiseksi korvata nyökkäyksillä ja hymyllä.
  • Pidä huolta turvaväleistä – Noudatathan vähintään metrin turvaväliä muihin jäseniin kaikissa Hukan tiloissa ja pysyt merkatulla paikalla ryhmäliikuntatunneilla. Muistathan antaa tilaa ja huolehtia etäisyyksistä myös kulkiessasi oviaukoista ja noutaessasi välineitä. Olemme jättäneet tuntien väliin tavallista enemmän aikaa riskittömien siirtymien varmistamiseksi.

Suosittelemme myös käyttämään Koronavilkku-sovellusta – Voit ladata sen puhelimeesi sovelluskaupastasi. Lisätietoja löydät osoitteesta https://koronavilkku.fi.

Tietoa tilanteesta – THL:n sivuilta löydät ajantasaista tietoa viruksen leviämisestä ja suosituksista:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19