Selkä kuntoon -pienryhmävalmennus 4.9. alkaen

Selkä kuntoon -pienryhmävalmennus 4.9. alkaen

Lue alta suosittuun Selkä-pienryhmävalmennukseen osallistuneiden palautteet, katso miten valmennus voisi auttaa myös sinua ja ilmoittaudu heti!

Paikka: Liikuntakeskus Hukka
Ajankohta: 4.9. alkaen tiistaisin klo 18–19 (huom. ei tapaamista syyslomalla 23.10.)
Hinta: 99 €/kk, yht. 297 €
Valmennuksen kesto: 3 kk, yhteensä 12 tapaamista
Osallistujamäärä: enintään 7 osallistujaa
Ilmoittautumiset: sähköpostitse minja.ikonen@nullhukka.net. Liitä ilmoittautumisviestiin esitietoa selkäkivustasi, kauanko kipu on kestänyt, milloin ja missä tilanteessa kipu esiintyy ja onko siinä lääkärin diagnosoimaa vammaa tai sairautta. Kerro myös lyhyesti liikkumistottumuksistasi. Näin varmistan, että olet soveltuva tähän pienryhmävalmennukseen.

Tule mukaan suosittuun Selkä kuntoon -pienryhmävalmennukseen! Luvassa on selän hyvinvointiin liittyvien asioiden oppimista ja liikeharjoituksia; selän vahvistamista, liikkuvuutta ja hallintaa fysioterapeutin ohjaamana. Jokaisella kerralla käymme läpi fysioterapeuttista harjoittelua pienryhmässä. Aiheina mm. turvalliset nostotekniikat, alaselän ja keskivartalon hallinta, lantiokorin hallinta, syvien lihasten vahvistaminen, yläselän liikkuvuus, ryhti jne.

Ryhmässä käydään läpi myös turvallisen kuntosaliharjoittelun perusteita. Saat käyttöösi kuntosaliohjelman pienryhmässä ohjattuna, jota voit toteuttaa myös itsenäisesti kuntosalilla. Jokaiselta tapaamiskerralta saat mukaan läpikäytyjen harjoitusten kotiharjoitusohjeet.

Olet sopiva ryhmään, jos:

  • sinulla on jatkuvaa tai ajoittaista selkäkipua alaselän, rintarangan tai niskan alueella tai haluat ennaltaehkäistä hartiaseudun ja selän kipuja tai sinulla on todettu välilevyn pullistuma tai jokin muu selkärangan rakenteellinen vamma tai sairaus.
  • haluat harjoitella pienessä ryhmässä (max 7 hlöä ryhmässä) fysioterapeutin ohjaamana.
  • olet motivoitunut harjoittelemaan myös ryhmän tapaamisten ulkopuolella kotiharjoitusohjelmilla. (Kuntosaliharjoittelu ei ole pakollista, mutta se edistää selkäkivun hoitoa oikein tehtynä).
  • ymmärrät, että harjoittelun tulee olla säännöllistä, jotta kipu helpottaa.

Ryhmässä saat:

  • pienryhmän motivoituneen vertaistuen harjoitteluun
  • harjoitusohjeet jokaiselta tapaamiskerralta
  • kuntosaliohjelman pienryhmässä ohjattuna
  • pienryhmämuotoista fysioterapeuttista harjoittelua
  • tietoa selkäkivusta ja sen helpottamisesta
  • asiantuntevaa fysioterapeuttista ohjausta

Yksilövalmennuksessa saman sisällön hinta olisi 936 euroa (á 78 €), pienryhmässä hinta on sinulle vain 99e/kk eli yhteensä 297 euroa! Ilmoittaudu mukaan pian, tämä ryhmä täyttyy äkkiä!

Ilmoittautumiset sähköpostitse minja.ikonen@nullhukka.net. Liitä ilmoittautumisviestiin esitietoa selkäkivustasi, kauanko kipu on kestänyt, milloin ja missä tilanteessa kipu esiintyy ja onko siinä lääkärin diagnosoimaa vammaa tai sairautta. Kerro myös lyhyesti liikkumistottumuksistasi. Näin varmistan, että olet soveltuva tähän pienryhmävalmennukseen. Ryhmään mahtuu maksimissaan 7 osallistujaa.

Tapaamiskerrat

1. Ohjaajan ja ryhmän esittely, teoriatietoa selkäkivusta ja siihen liittyvistä tekijöistä. Täytetään esitieto ja ilmoittautumislomakkeet.
2. Liikkuvuusharjoitteet (rintaranka, niska-hartiaseutu)
3. Liikkuvuusharjoitteet (selkä)
4. Liikkuvuusharjoitteet (alaraajat)
5. Syvät tukilihakset (keskivartalo/alaselän hallinta)
6. Syvät tukilihakset (lantio, pakara)
7. Syvät tukilihakset (niska-hartiaseutu, lapatuki)
8. Kuntosali
9. Kuntosali
10. Ryhti
11. Kertausta
12. Omat treeniohjelmat osallistujille

Lue ryhmään osallistuneiden kommentteja valmennuksesta:

”Monipuoliset harjoitukset paperilla, henkilökohtainen ohjaus ja virheliikkeiden korjaus. Mukava ryhmä ja ilmapiiri. Ryhmässä on mukava toimia ja toteuttaa selkää vahvistavia harjoituksia myös vapaa-aikana TV:n ääressä kotona” -Mervi

”Opiskelijana selkä ja niskat ovat usein jumissa ja päänsäryt yleisiä, vaikka liikun säännöllisesti ja kunto hyvä. Kurssi auttoi merkittävästi liikkuvuuteen ja vahvisti pieniä asentoa ylläpitäviä lihaksia. Päänsärytkin vähenivät! Hyvä ryhmähenki ja tsemppaava ja asiantunteva ohjaaja” -Hanna-Maria

”Hyvä ryhmähenki. Hyvä ja asiantunteva ohjaaja. Löysin uusia lihaksiakin. Sain apua selkäongelmiini. Selkäkivut ovat olleet lähes poissa kurssin jälkeen. Minja on osaava ja rauhallinen asiantunteva tsemppari! Kiitos!” -Niko

”Selkäongelmien monipuolista huomioimista. Toiveet otettiin huomioon. Ryhmän koko oli sopiva, ehti oppia liikkeet oikein ja kysyä tarvittaessa. Mukava ryhmä. Selkäpienryhmävalmennus oli omalle selälle tosi hyvä, sen aikana selän kunto oli paljon parempi. Pienessä ryhmässä kuunneltiin ryhmäläisten toiveita, ohjaaja ehti opastaa liikkeissä ja ryhmäläiset muodostivat mukavan porukan.” -Katja

”Asiantunteva, osaava ja asiallinen ryhmän vetäjä. Vaikka välillä oli kivuliaampia päiviä ja tuntui siltä, ettei olisi jaksanut kivun takia lähteä tunnille, niin silti se kannatti aina! Minja osasi löytyy oikeat liike/rentoutus -harjoitukset aina päivän kiputilanteen mukaan.” -Jaakko

”Monipuoliset harjoitteet, jotka todella ovat auttaneet kehonhallinnassa. Harjoitteet olivat suunnattu juuri niihin kriittisiin kehonkohtiin, joita vahvistamalla on saanut tukea parempaan selän terveyteen. Myös olkapään liike on todella paljon parempi. Kurssilla oli kivan rento tunnelma. Kehonharjoitteet olivat juuri ryhmämme tarpeisiin suunnattuja. Opin kurssilla tiedostamaan sellaisia kriittisiä kohtia kehosta, jotka ovat olleet päivittäin kuormittuneena virheellisen asennon seurauksena.” -Lilli

Ilmoittaudu sähköpostitse minja.ikonen@nullhukka.net. Liitä ilmoittautumisviestiin esitietoa selkäkivustasi, kauanko kipu on kestänyt, milloin ja missä tilanteessa kipu esiintyy ja onko siinä lääkärin diagnosoimaa vammaa tai sairautta. Kerro myös lyhyesti liikkumistottumuksistasi. Näin varmistan, että olet soveltuva tähän pienryhmävalmennukseen.

Huomaathan, että Hukan pienryhmävalmennusten hyödyntäminen edellyttää Liikuntakeskus Hukan jäsenyyttä, vuokrajäsenyyttä tai päiväjäsenyyden kullekin tapaamispäivälle. Hukka Xpressin jäsenyys ei automaattisesti oikeuta Hukan ryhmävalmennuksiin.