Usein kysyttyä Hukan koronakäytännöistä

Usein kysyttyä Hukan koronakäytännöistä

Monia meistä luonnollisesti pohdituttaa Korona-pandemian vaikutus treenaamiseen ja Hukassa käymiseen. Siispä kokosimme yleisimmin toistuvat kysymykset yhteen.

Yksityiskohtaisemman koosteen Hukan Korona-toimenpiteistä löydät tarvittaessa tästä artikkelista.

Onko Hukassa turvallista käydä treenaamassa?

Olemme ottaneet viranomaisten suositukset vakavasti ja teemme jatkuvasti parhaamme, että tiloissamme on kaikkien turvallista treenata. Esimerkiksi seuraavat toimenpiteet ovat käytössä:

 • Tehopuhdistamme tilojamme, olemme lisänneet laitteiden ja pintojen desinfiointia ja tarjoamme studioissamme ja kuntosaleillamme desinfiointiliinoja.
 • Suosittelemme ottamaan tunneille mukaan oman pyyhkeen tai treenialustan.
 • Viestimme näkyvästi, miten ensisijaisen tärkeää on edelleen, että tulet treenaamaan vain terveenä ja pidät huolta tartuntojen leviämisen ehkäisystä omilla toimillasi.
 • Kiinnitämme vielä normaaliakin enemmän huomiota käsihygieniaan, johon kannustamme myös jäseniämme. Käsidesiä on käytettävissäsi kaikissa yleisissä tiloissamme.
 • Vastaanottotiskeillemme on asennettu läpinäkyvät pleksilasit sekä jäsentemme että henkilökuntamme suojaksi.
 • Olemme ottaneet Kahvila Hukan tuotevalikoimaan kasvomaskit, joten voit halutessasi suojautua tarkemmin.
 • Suosittelemme korttimaksua käteisen sijaan.
 • Muistutamme turvavälin pitämisestä (kyltit, julisteet, tarrat) ja huolehdimme, ettei yleisiin tiloihin muodostu ryhmiä.
 • Olemme lisänneet ryhmäliikuntatunneillemme ennakkovarausmahdollisuuden ja rajoittaneet niin tuntien lukumäärää kuin tunnille osallistujien määrää. Katso lisää kohdasta “Miten turvallisuus ja hygieniasuositukset on otettu huomioon Hukan ryhmäliikuntatunneilla?”
 • Kannustamme myös tiimiläisiämme jäämään kotiin pienimmänkin sairausoireen ilmentyessä.
 • Olemme olleet ennakkoon yhteydessä viranomaisiin ja tehneet suunnitelman turvallisuuspäällikkömme avulla, jotta voimme välittömästi toimia suunnitelmien ja toimintaohjeiden mukaisesti, mikäli koronavirusta tavataan Hukan tiloissa.

Pidän jäsenyyteni voimassa, mutta kuulun riskiryhmään. Mitä vaihtoehtoja Hukka tarjoaa liikkumiseen?

Olemme rakentaneet pika-aikataululla uusia palveluita jotta voimme sekä taata jäsenillemme mieluisan Hukka-kokemuksen poikkeusaikana, että palvella entistä paremmin myös tilanteen normalisoituessa.

Uusi jäsenyyden digitaalinen lisäosa OmaHukka on nyt Liikuntakeskus Hukan ja hieman rajoitetusti Hukka Xpressin jäsenten käytettävissä. Sen avulla jäsenemme pääsevät nauttimaan muun muassa pidetyistä Hukka Live -etätunneista, liikunnan ammattilaisten webinaareista, ilmaisista saliohjelmista ja valmentajien treenivinkeistä.

Alkukesästä käynnistetty  fatbike-pyörien lainauspalvelu jäsenillemme jatkuu suosittuna. Pyörien maksuton koekäyttö on edelleen käynnissä – tiedotamme maksullisen vuokrauksen alkamisesta myöhemmin!

Miten turvallisuus ja hygieniasuositukset on otettu huomioon Hukan ryhmäliikuntatunneilla?

 • Tuntien osallistujamääriä on palautettu hieman suuremmiksi, mutta turvavälien huomioimisen nimissä ollaan kaikilla ryhmäliikuntatunneilla edelleen 60–80 prosentissa normaalikapasiteetista.
  • Hukkalassa, Body & Mind Studiossa ja JättiHukassa on osallistujille merkityt paikat kahden metrin välein.
  • Cycling Studiossa pyörien satulat ovat vähintään metrin etäisyydellä toisistaan.
 • Ohjaajat ohjeistavat tunneilla käytettävien välineiden desinfioinnin osallistujille.
 • Kiinnitämme huomiota jonotuksiin, laitenoutoihin, tunnille siirtymiseen ja sieltä poistumiseen, ja varmistamme myös näihin tilanteisiin turvalliset olosuhteet.
 • Jätämme tuntien väliin tavallista enemmän aikaa riskittömien siirtymien ja tehokkaan ilmanvaihdon varmistamiseksi.
 • Ohjeistamme ryhmäliikuntaohjaajat parhaista toimintatavoista.
 • Osa tunneista näkyy Hukka Livenä OmaHukassa.
 • Suositellaan oman, ison pyyhkeen ottamista ryhmäliikuntatunnille. Sopiva pyyhe on mm. joogamaton peittävä pyyhe.

Voinko edelleen laittaa jäsenyyteni lepoon?

 • Jäsenyyden levolle laitto on mahdollista, jos olet yli 70-vuotias, tai sinä tai joku kanssasi samassa taloudessa asuvista perheenjäsenistäsi kuuluu riskiryhmään. Tauko myönnetään yksi kuukausi kerrallaan.
 • Lepoonlaittopyynnöt pyydämme osoitteeseen myynti@nullhukka.net

Mitä, jos sairastun?

Tulethan treenaamaan vain täysin terveenä. Hyvitämme 2 viikkoa tai pidemmät sairaslomat lääkärintodistusta vastaan. Voit toimittaa todistukset vastaanottoomme tai osoitteeseen myynti@nullhukka.net

Jos oireita ilmenee ja epäilet koronavirusinfektiota, toimithan seuraavien ohjeiden mukaan.

 • Täytä koronavirustaudin oirearvio omaolo.fi -sivustolla. Oirearvio on tarkoitettu koronavirustartunnan todennäköisyyden arviointiin sekä antamaan neuvoja hoidon tarpeen arvioinnista ja infektion leviämisen estämisestä.​
 • Soita omaan terveyskeskukseesi, silloin kun se on auki.
 • Oululaiset voivat soittaa koronaneuvontanumeroon 08 558 41414. Numero palvelee maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15.
 • Iltaisin ja viikonloppuisin koronaneuvontaa saat soittamalla Oysin ympärivuorokautisesti palvelevaan neuvontanumeroon 08 315 2655.
 • Koronavirusnäyte otetaan henkilöiltä, joilla on lääkärin tai hoitajan arvion perusteella aihetta epäillä koronavirustartuntaa.​ Aikuiset tulevat näytteenottoon Oysin yhteispäivystykseen K-sisäänkäynnistä, joka on käytössä päivittäin klo 8–18.  Lasten ​näytteenottoon tulosta saat ohjeet soittamalla neuvontanumeroon 08 315 2655.​
 • Hätätapauksissa soita hätänumeroon 112.

Taudin leviämisen hidastamiseksi on tärkeää, että soitat aina ennen vastaanotolle tai päivystykseen hakeutumista.​

Kuinka voin parhaiten ottaa muut treenaajat huomioon?

Älä tule treenaamaan, mikäli olet sairas – Jos et voi hyvin, sinulla on kuumetta tai näkyviä sairauden oireita, pyydämme, että lepäät ja toivut rauhassa ensin. Muutaman päivän tauko treeneissä on parasta, mitä voit toipuvalle kehollesi tarjota.

Pese käsiäsi usein – Hyviin käsienpesutapoihin kuuluu käsien peseminen  lämpimällä vedellä ja saippualla vähintään 20 sekunnin ajan. Vaahdota kunnolla ja pese usein!

Suojaa suusi ja nenäsi, kun yskit tai aivastat – Peitä  suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla tai hihalla, älä käsilläsi. Käsiesi käyttö suojana voi osaltaan levittää pöpöjä ja viruksia. Heitä käytetty nenäliina pois käytön jälkeen.

Desinfioi ja pyyhi käyttämäsi välineet – Virus voi elää kovilla pinnoilla jopa päivän, joten pyyhi käyttämäsi laitteet ennen käyttöä ja sen jälkeen tarjolla olevilla desinfiointiliinoilla.

Vältä kättelyä toistaiseksi – Kättelyt ja kopot voi toistaiseksi korvata nyökkäyksillä ja hymyllä.

Varustaudu asianmukaisesti – Tiloistamme löydät käsidesiä, desinfiointiliinoja, käsisaippuaa ja käsipaperia. Ole ystävällinen ja käytä niitä!

Pidät huolta turvaväleistä – Noudatathan vähintään metrin turvaväliä muihin jäseniin kaikissa Hukan tiloissa ja pysyt merkatulla paikalla ryhmäliikuntatunneilla. Muistathan antaa tilaa ja huolehtia etäisyyksistä myös kulkiessasi oviaukoista ja noutaessasi välineitä. Olemme jättäneet tuntien väliin tavallista enemmän aikaa riskittömien siirtymien varmistamiseksi.

Etsi oikeaa tietoa tilanteesta – THL:n sivuilta löydät ajantasaista tietoa viruksen leviämisestä ja suosituksista:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Uskallanko tehdä jäsensopimuksen Hukkaan? Mitä, jos tulee koronan toinen aalto?

Hukka seuraa jatkuvasti viranomaisten päivittämiä Korona-ohjeita ja reagoi niiden mukaisesti. Pyrkimyksemme on tarjota jäsenille mahdollisimman turvallinen paikka harrastaa liikuntaa. Tähän Hukalla on hyvät mahdollisuudet väljien ja tilavien liikuntatilojensa ansiosta. Tämän lisäksi Hukalla on kokemusta ihmisvirtojen sujuvasta ohjaamisesta, tiedottamisesta ja palvelemisesta niin normaali kuin poikkeustilanteissakin.

Paras tapa nähdä, miten suojaustoimet, tilat ja palvelu toimivat sinulle, on tulla testaamaan Hukkaa käytännössä. Tätä varten kaikissa Hukan jäsenyyksissä on 12 päivän 100 % tyytyväisyystakuu. Ellet ole tyytyväinen jäsenyyteesi ja perut sen 12 päivän sisällä liittymisestäsi, saat kaikki rahasi takaisin.

Mikäli Hukan palveluihin tulisi koronan toisen aallon myötä oleellisia muutoksia, kuten ryhmäliikuntatuntien keskeytyminen, niin asiakkaalla on halutessaan mahdollisuus asettaa jäsenyytensä tauolle. Tauon aikana jäseneltä ei peritä jäsenmaksuja.

Jos vuoden määräaikainen sopimus edelleen mietityttää, tarjoamme vaihtoehtona toistaiseksi voimassaolevaa jäsensopimusta. Tämän sopimuksen voit irtisanoa kalenterikuukauden irtisanomisaikaa noudattaen.

Mitä jäsenyydelle käy, jos Korona-rajoitukset tiukkenevat uudelleen tai Hukka sulkee ovensa?

Hukan ovia tuskin suljetaan missään tilanteessa täysin. Uuden digitaalisen OmaHukka-palvelun virtuaalitunnit pyörivät Koronasta riippumatta, välinelainaus pyritään pitämään avoinna ja valmentajat tarjoavat ohjaustaan verkkovalmennusten ja OmaHukan välityksellä. Hukan missio on liikuttaa oululaisia, joten sen pyrimme tekemään myös kriisin keskellä.

Mikäli kuitenkin Hukan palveluihin tulisi koronan toisen aallon myötä oleellisia muutoksia, jäsenellä on halutessaan mahdollisuus asettaa oma jäsenyytensä tauolle.