hukka_40Liikuntakeskus Hukka on oululainen perheyritys. Sen perustivat vuonna 1976 veljekset Seppo ja Jouko Rounaja nimellä Oulun Squashhallit Oy motivaationaan rakkaus squashiin. Toiminta aloitettiin neljällä squashkentällä – jotka olivat muuten Oulun ensimmäiset – ja pienellä kahviolla.

Squash oli lajina suosittu, ja harrastajamäärien kasvaessa rakennettiin kenttiä lisää. Palvelua laajennettiin rakentamalla neljä sisätenniskenttää käsittävä tennishalli 1980-luvun alkupuolella ja muutaman vuoden päästä tehtiin vielä neljä tenniskenttää lisää.

Ensimmäiset sulkapallokentät tehtiin tennishallin kylkeen 1980- ja 90-lukujen vaihteessa. Samaan aikaan squashin suosio alkoi hiipua, ja 90-luvun alkupuolella kuusi squashkenttää muutettiinkin tanssisaleiksi, jotka vuokrattiin Telemark ry:lle ja Tanssistudio 99:lle. Näiden jälkeen hallilla nähtiin niin sisäkiipeilyseinää kuin budolajien tatamitkin.

Laajennuksia liikuntakeskuksen lähes 50-vuotisen historian aikana on tehty yhteensä yksitoista ja vuonna 2004 Liikuntakeskus Hukassa aloitettiin kuntoklubitoiminta. Vuodesta 2007 lähtien kaikki Hukan palvelut ovat olleet jäsenten käytössä. Keskus on laajentunut muutamasta squashkentästä yli 10 000 neliömetriä käsittäväksi liikuntakeskukseksi, jossa käy vuodessa lähes 400 000 liikkujaa. Tänä päivänä Hukan johdossa ja omistajina jatkavat Sepon lapset.