Lisäpalvelut

Tavoitteenamme on tarjota sinulle monipuoliset mahdollisuudet liikkua, huoltaa kehoa ja pitää huolta hyvinvoinnista sen kaikilla osa-alueilla. Liikuntakeskus Hukan jäsenenä saat käyttöösi myös useita lisäpalveluita, jotka sisältyvät jäsenyytesi hintaan!

 

Kylmäaltaat

Kylmä tekee tutkitusti hyvää, niin keholle kuin mielelle. Olitpa sitten kuntoliikkuja tai urheilija, kylmähoito lisää terveyttä ja hyvinvointia monin eri tavoin. Hukassa voit nauttia kylmähoidon tuomista terveyshyödyistä läpi koko vuoden!

Laadukkailla Avantopoolin Kinos -kylmäaltailla kylmäpalautuminen on helppoa: allas on heti käyttövalmiina ja sen vesi on aina puhdasta automaattisen otsonipuhdistuksen ansiosta.

Kylmäaltaat löytyvät naisten alakerran pukuhuoneesta ja miesten pukuhuoneesta. Luethan kylmäaltaiden yhteydessä olevat käyttö- ja turvallisuusohjeet ennen käyttöä.

kylmäallas
kylmäaltaat

Kylmähoidon hyödyt:

 • Nopeuttaa palautumista. Pulahtaminen kylmäaltaassa urheilusuorituksen jälkeen nopeuttaa palautumista ja vähentää viivästynyttä lihaskipua treenin jälkeen.
 • Lievittää kipuja. Kylmähoito tuo helpotusta erilaisiin särkyihin. Se lievittää turvallisesti kipuja, tulehduksia ja turvotusta.
 • Parantaa vastustuskykyä. Kylmä vahvistaa sydänlihasta ja verenkiertoa sekä aktivoi immuunitoiminnan.
 • Alentaa stressiä, nostaa mielialaa ja piristää. Kylmähoito stimuloi aivokemikaaleja ja eilimistö alkaa erittää stressihormoneja adrenaliinia, noradrenaliinia ja kortisolia. Lämpövaihtelu luo kemikaalipurskeen, joka saa olon tuntumaan hyvältä ja energiseltä.
 • Parantaa unen laatua. Kylmähoidossa vapautuu serotoniinia, mikä parantaa unen laatua.
 • Aktivoi ruskeaa rasvaa. Aktiivinen ruskea rasva kuluttaa energiaa ja poistaa verenkierrosta kolesterolia ja rasvahappoja. Ruskea rasva parantaa veren sokeritasapainoa ja voi suojella mm. diabetekselta.

Lue lisää kylmähoidon terveyshyödyistä.

Neurosonic

Neurosonic auttaa sinua rentoutumaan ja palautumaan. Palauttavat Neurosonic-divaanit ovat maksuton lisäpalvelu Hukan jäsenille. Löydät divaanit aulan 1. kerroksesta Harjapuistontien puoleisesta vasemmasta nurkasta.

Neurosonic lähettää kehoon erittäin matalataajuista värähtelyä. Teknologia edistää kehon luonnollisia korjaavia ominaisuuksia erityisesti unen laadun ja tehon kautta. Värähtely auttaa stressaantunutta palautumaan nopeammin ja aktivoivilla ohjelmilla herätellään kehoa tuleviin suorituksiin nostamalla vireystilaa.

Divaaneissa on valittavana valmiita 10-40 minuutin ohjelmia rentoutumiseen, aktivointiin tai palautumiseen. Aktivoivia ohjelmia voit käyttää aineenvaihdunnan buustaamiseen, vireystilan kohottamiseen tai lihasten lämmittelyyn. Palauttavat ohjelmat sopivat urheilun jälkeen tai esimerkiksi turvotuksen lievitykseen.

Hyödyt

 • Unen laatu: Unen mekanismit palautuvat, jolloin nukahtaminen helpottuu, yölliset heräämiset vähenevät ja unesta tulee laadukkaampaa sekä palauttavampaa.
 • Stressin lievitys: Hälytystilassa olevat hermoradat rauhoittuvat ja välittäjäainetoiminnassa tapahtuu positiivisia muutoksia, jolloin palautuminen mahdollistuu. 
 • Palautuminen: Autonomisen hermoston toiminta tasapainottuu, jolloin palautuminen tehostuu. Samalla lihasten verenkierto ja aineenvaihdunta palautuvat ennalleen nopeammin.

Lue lisää

Fatbike

Hukan jäsenenä voit varata fatbiken ilmaiseksi yhdeksi varauskerraksi (4 tuntia) kerrallaan. Hukasta löydät yhteensä kuusi fatbikea, jotka ovat vuokrattavissa myös ei-jäsenille!

Pyöräily on erinomaista terveys- ja kuntoliikuntaa. Se ylläpitää ja kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä sekä alaraajojen lihaskuntoa. Pyöräily on nivelystävällistä ja se haastaa tasapainoa sekä koordinaatiota. Ulkoilun ja luonnon fyysiset terveysvaikutukset näkyvät mm. sykkeen ja verenpaineen laskuna, vastustuskyvyn parantumisena sekä matalampana riskinä sairastua sydän- ja muistisairauksiin. Eikun polkemaan!

Fatbike vuokraus Oulussa myös ei-jäsenille

Voit vuokrata fatbiken, vaikka et olisi Liikuntakeskus Hukan jäsen. Voit varata pyörän vastaanotostamme keskuksen aukioloaikoina vierailemalla paikan päällä tai soittamalla (puh. 08 4152 2000). 

Hinnasto

 • Jäsenet
  • 1 varaus – ilmainen
  • Koko päivä – 20€
  • Viikonloppu (perjantai-aamu – sunnuntai-ilta) – 60€
 • Ei-jäsenet
  • 1 varaus – 20€
  • Koko päivä – 50€
  • Jos ei-jäsen haluaa käyttää pukutiloja tai muita Hukan palveluita, häneltä peritään lisäksi normaali Päivä Hukassa-maksu (20 €). Tällöin pyörien lisäksi käytössä ovat kaikki talon palvelut kuluvan päivän ajan.

Fatbike pyörien koot ja suosituspituudet:

 • S – 153 – 166 cm
 • M – 161 – 175 cm
 • L – 174 – 188 cm
 • XL – 186 – 196 cm

Näin Hukan fatbike vuokraus toimii

 • Tee varaus nettivarausjärjestelmän kautta (jäsenille), soittamalla (puh. 08 4152 2000) tai paikan päällä Hukassa (Isokatu 99).
 • Saavuttuasi Hukkaan täytä vastaanotossa pyörävuokrauslomake, jolla sitoudut lainaehtoihin. Lomakkeen täytettyäsi luovutamme sinulle avaimen.
 • Sinulla voi olla 1 aktiivinen varaus kerrallaan.
 • Pyöriä on kuusi kappaletta, kolmea eri kokoa (S: 1 kpl, M: 2 kpl, L: 2 kpl, XL: 1 kpl).
 • Suosittelemme, että otat mukaan oman pyöräilykypäräsi. Hukasta löydät tarvittaessa myös lainakypärän.
 • Jokaiseen pyörään on olemassa ladattavat etu- ja takavalot – käytä näitä aina pyöräillessäsi!
 • Palauta pyörä pestynä takaisin Hukkaan varausaikasi loppuun mennessä. Pesua varten aulassa on kannettava pesuri jolla voit huuhdella pyörän esim. ulko-oven edustalla kaivon päällä.
 • Pidä hauskaa!
fatbike vuokraus Hukka, Oulu

Infrapunasaunat

Infrapunasaunassa saunominen tehostaa verenkiertoa ja vaikuttaa tätä kautta elimistön toimintoihin. Se lievittää kipuja sekä nopeuttaa vammojen paranemista ja niistä palautumista lisäämällä kudosten verenkiertoa. Saunominen myös tehostaa aineenvaihduntaa ja poistaa elimistöstä kuona-aineita. Infrapunasauna on perinteiseen saunaan verrattuna vähemmän sydäntä rasittavaa.

Infrapunasaunassa on lämmönlähteenä infrapunalämmittimet, joilla saunaan tuotetaan lämpöä. Infrapunalämpö on aallonpituudeltaan samaa, jota esiintyy auringon lämpösäteilyssä, mutta ilman haitallista UV-säteilyä. Infrapunasaunan lämpötila on hieman matalampi kuin tavallisessa saunassa: lämpötila pysyy tasaisesti noin 50 asteessa. Infrapunasaunan hyödyt tulevat parhaiten esille, kun käytät saunaa säännöllisesti esimerkiksi kolme kertaa viikossa.

Infrapunasaunan hyödyt:

 • Parantaa aineenvaihduntaa
 • Poistaa kehon kuona-aineita
 • Auttaa lihasten palautumista urheilusuorituksen jälkeen
 • Puhdistaa ja kaunistaa ihoa
 • Tehostaa verenkiertoa
 • Helpottaa lihas- ja nivelkipuja
 • Parantaa elimistön ääreisverenkiertoa

Hukasta löydät infrapunasaunat sekä naisten että miesten pukuhuonetiloista.

Valmennuspalvelut

Hukan personal trainereiden kanssa saat enemmän tolokkua reeniin! Hukan jäsenenä voit hyödyntää myös maksuttomia valmennuspalveluitamme. Tutustu valmennuspalveluihin kokonaisuudessaan täällä.

Maksuton valmennuskonsultaatio

Hukka tarjoaa jäsenilleen veloituksettoman ja henkilökohtaisen valmennuskonsultaation. Tämän puolen tunnin tapaamisen aikana valmentaja kartoittaa lähtötilanteesi ja toiveesi. Tutustutte kasvokkain ja saat vastauksia siihen, kuinka reitti kohti tavoitteitasi kannattaisi rakentaa.

Tämän tapaamisen aikana ette vielä treenaa yhdessä, mutta keskustelun vaikutukset saattavat vaikuttaa liikkumiseesi vuosienkin päähän. Tapaaminen on veloitukseton, sillä haluamme pitää aloittamisen kynnyksen matalana. Tiedämme sen nimittäin olevan usein juuri se vaikein askel.

Varaa maksuton valmennuskonsultaatio

valmennus ja liikuntaneuvonta Hukassa
valmennus ja liikuntaneuvonta Hukassa

Maksuton liikuntaneuvonta

Hukan monipuoliset liikuntamahdollisuudet tarjoavat jokaiselle jotakin ja haluamme, että saat siitä parhaan mahdollisen hyödyn. Liikuntaneuvonta on ilmainen puolen tunnin tapaaminen, jossa liikunnan ammattilainen auttaa sinua suunnittelemaan liikkumisesi Hukassa siten, että se auttaa sinut kohti tavoitteitasi tai määrittelemään itsellesi sopivat tavoitteet liikunnan suhteen.

Liikuntaa aloittaessa voi olla hankala tietää, mistä lähteä liikkeelle. Liikuntaneuvonnasta saat vinkkejä kuntosaliharjoitteluun, opastusta laitteiden käyttöön ja apua sinulle sopivien ryhmäliikuntatuntien valitsemiseen sekä sinulle sopivan liikuntaviikon rakentamiseen.

Varaa maksuton liikuntaneuvonta

Pelit

Jälkipelit pystyyn Hukassa! KahvilaHukan tiloista löydät darts-pelin lisäksi valikoiman lautapelejä. Nauti kuppi kuumaa ja nappaa itse tehtyjä herkkuja kahvilan puolelta. Miesten pukutiloista löydät myös biljardipöydän.

Darts

KahvilaHukan tiloista löydät Darts-pelin, jossa erityisiä darts-tikkoja heitetään seinään kiinnitettyyn pyöreään tauluun. Pelissä kaksi heittäjää tai joukkuetta heittää vuorollaan kolme tikkaa kerrallaan.

Voit lainata tikat Hukan vastaanotosta tai käyttää omiasi. Pelaa joko yksin, parin kanssa tai porukalla. 

Erilaisiin peleihin ja sääntöihin voit tutustua Suomen Dartsliiton verkkosivuilla.

Biljardi

Jälkipelit Hukassa saat aikaiseksi myös tutun biljardin muodossa. Biljardipöytä sijaitsee miesten pukuhuonetiloissa.

Yleisimmät pool-pelit ovat kasipallo (8-ball), ysipallo (9-ball), kymppipallo (10-ball) ja straight pool. Näiden lisäksi on olemassa variaatioita ja muita epävirallisia pelimuotoja. Eri pelien sääntöihin voit tutustua Suomen biljardiliiton verkkosivuilla.

Pelaa joko yksin, parin kanssa tai porukalla. Valitse sopiva pelimuoto ja rentoudu pelin parissa! 

Pikku-Hukka

Pikku-Hukka on sudenpentujen oma leikkinurkka, jossa taitavat lastenhoitajamme pitävät huolen lasten viihtyvyydestä virikkeellisissä tiloissa. Pikku-Hukkaan ovat tervetulleita kaikki 3–10-vuotiaat jäsenten lapset, jotka pärjäävät ilman vaippaa. Paikka Pikku-Hukassa edellyttää varausta sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta.

Tutustu Pikku-Hukkaan

Pikku-Hukka
Hukka Xpress

Hukka Xpress

Liikuntakeskus Hukan jäsenenä olet oikeutettu kuntoilemaan myös Hukka Xpressin viihtyisillä ja hyvin varustelluilla 24h-kuntosaleilla Rotuaarilla, Heinäpäässä ja Alppilassa. Treenaamaan pääset helposti omalla Hukka-jäsenkortillasi.

Tutustu Hukka Xpress -kuntosaleihin