Etsitkö tietoa johonkin tiettyyn kysymykseen? Alla esiteltyjen usein kysyttyjen kysymysten lisäksi Hukan asiakaspalvelu on tehokas ja luotettava tiedon lähde. Voit esittää kysymyksesi meille, myös oikeasta alakulmasta löytyvän chatbottimme kautta. Olemme myös Hukassa sinua varten, nykäise vain hihasta nähdessäsi hukkapoppoota treenikäynnilläsi, autamme mielellämme!

Usein kysyttyä – nettivaraaminen

Voinko varata tunteja netistä?

Varaustunnusten käyttö edellyttää aktiivista Hukka-jäsenyyttä. Tauolla oleva tai vuokrattu Hukka-jäsenyys eivät oikeuta nettiajanvaraukseen.

Vuokrakorttilaiset voivat varata palloiluvuoroja suoraan Hukan vastaanotosta ja kunkin ryhmäliikuntatunnin kapasiteetista 30 % on edelleen varattavissa vain vastaanotosta saapumisjärjestyksessä. Varausaika ryhmäliikuntatunneille alkaa tuttuun tapaan 1,5 h ennen tunnin alkua.

Mistä saan käyttäjätunnuksen ja salasanan varauspalveluun?

Käyttäjätunnus varausjärjestelmään on Hukkaan ilmoittamasi sähköpostiosoite.

Oletussalasanasi on syntymävuotesi ja -kuukautesi muodossa vvkk – suosittelemme, että vaihdat salasanasi ensimmäisellä käyttökerrallasi. Epäselvissä tilanteissa voit ottaa yhteyttä sähköpostin välityksellä info@nullhukka.net tai vastaanottoomme p. 08 4152 2000.

Montako varausta voi olla kerrallaan?

Käytettävissäsi on yhteensä 3 varausta kerrallaan, jotka voit käyttää haluamallasi tavalla seuraavin rajoituksin:

  • Pallopelit: 1 varaus/laji
  • Fatbike: 1 varaus
  • Ryhmäliikunta: enintään 3 varausta
    (Näin poikkeusoloissa toivomme kuitenkin, että varaat vain yhden ryhmäliikuntatunnin kerrallaan, jotta kaikki halukkaat pääsevät nauttimaan ryhmäliikunnasta.)

Voinko varata puolisolleni/lapselleni vuoroja omilla tunnuksillani?

Et voi, tunnukset ovat henkilökohtaiset, eikä niitä saa luovuttaa edes perheenjäsenten käyttöön. Varsinainen jäsen on aina vastuussa mahdollisista väärinkäytöksistä.

Voivatko HukkaJuniori-jäsenet tehdä itse varauksia netistä?

HukkaJuniori-jäsenillä on mahdollisuus saada nettivaraustunnukset käyttöönsä. Nyt 8–11-vuotiaat voivat varata palloiluvuoroja ja 12–15-vuotiaat ryhmäliikuntatunteja sekä palloiluvuoroja omilla tunnuksillaan. Tunnusten luomiseen tarvitaan juniorin oma sähköpostiosoite ja jäsenkortti tulee olla noudettuna. Pyynnöt HukkaJuniorin varaustunnusten aktivoimiseksi voi laittaa osoitteeseen info@nullhukka.net.

Milloin ja miten varaus tulee lunastaa?

Niin ryhmäliikunta- kuin palloiluvaraukset tulee henkilökohtaisesti kuitata lunastetuiksi sisäänkirjautumisen yhteydessä. Netistä varattu vuoro näkyy kirjautumisen yhteydessä kosketusnäytöllä harmaana palkkina ja ilmottautuminen tapahtuu sitä koskettamalla. Jos sinulla on useampi ryhmäliikuntatunti varattuna, näkyy harmaassa palkissa myös vaihtoehto “tulosta kaikki”, jolloin saat liput kaikkille tunneille kerralla.

Muistathan aina kirjata itsesi sisään vastaanoton kosketusnäytöllä ja ottaa ilmoittautumislipukkeen mukaasi tunnille.  Tämä on tärkeää etenkin nyt koronapandemian aikana, jotta mahdollisissa altistumistilanteissa tavoitamme varmasti kaikki asianosaiset.

Netistä tehdyt ryhmäliikuntavaraukset tulee lunastaa vastaanotossa viimeistään 10 minuuttia ennen varatun tunnin alkua ja palloiluvuorot viimeistään ennen varatun vuoron alkua. Jos tulet myöhässä tai aamun ensimmäiselle palloiluvuorolle, kerro siitä vastaanottoon niin henkilökuntamme kirjaa sinut manuaalisesti sisään. Näin vältämme  turhat diskaus-merkinnät varausjärjestelmässä.

 

Milloin varatut vuorot tulee viimeistään perua?

Ryhmäliikuntavaraus on peruttava viimeistään 60 minuuttia ennen. Paikkojen jonotus ryhmäliikuntatunneille sulkeutuu 90 minuuttia ennen tunnin alkua eli samaan aikaan, kun tunti ilmestyy vastaanoton näytölle. Viime hetkellä jonosta paikan saaneiden tulee perua paikkavaraus viimeistään 45 minuuttia ennen tunnin alkua.

Palloiluvaraus tulee perua viimeistään 45 minuuttia ennen vuoron alkua.

Mitä, jos unohdan perua varaukseni?

Kolmannesta lunastamattomasta tai perumattomasta (eli diskatusta) vuorosta varausoikeus sulkeutuu. Varausoikeuden saa takaisin käyttöön maksamalla 40 euron sakkomaksun vastaanottoomme.

Mitä jos tulen myöhässä?

Ryhmäliikunnassa varaus on edelleen nähtävissä, vaikka et ehtisi lunastaa varaustasi 10 minuuttia ennen sen alkamista. Kuitenkin paikka vapautuu myös muiden lunastettavaksi 10 minuuttia ennen tunnin alkua, jolloin joku paikan päällä odottava voi napata paikkasi – varmista siis paikkasi tunnilla lunastamalla varauksesi 10 minuuttia ennen tunnin alkua!

Jos tulet myöhässä tai aamun ensimmäiselle palloiluvuorolle, kerro siitä vastaanottoon niin henkilökuntamme kirjaa sinut manuaalisesti sisään. Näin vältämme  turhat diskaus-merkinnät varausjärjestelmässä.

Usein kysyttyä – jäsenyys

Mitä eri tapoja on maksaa Hukan jäsenyyttä?

Jäsenmaksun voit maksaa joko kertamaksulla, e-laskulla tai suoramaksuna joka kuukauden 5. tai 15. päivä. E-laskusopimus tulee tehdä jäsenen omassa verkkopankissa 30 päivää ennen ensimmäistä e-laskuveloitusta. Kuukausittaisen e-laskusopimuksen korvaava suoramaksusopimus tulee tehdä asiakkaan omassa pankkikonttorissa.

Lisäksi Hukassa käyvät Smartumin Liikunta- ja kulttuurisetelit, Smartum Pay, ePassi Sportti & Kulttuuri, Tyky Virike- ja kuntosetelit, Edenred-kortti ja Virikesetelit sekä EazyBreak-sovellus. Niillä voit maksaa jäsenyyttäsi kesken sopimuskauden täysinä kuukausina tai paikan päällä Hukassa liittyessäsi. Kysy lisää palveluneuvojiltamme numerosta 08 4152 2001!

Voiko omaa jäsenyyttä vuokrata eteenpäin ja miten se tapahtuu?

Voit halutessasi vuokrata jäsenkorttisi eteenpäin ja saada näin joustavuutta jäsenyyteesi. Vuokrauksen kautta luovutat kortin käyttöoikeuden määräajaksi ja saat kätevästi esimerkiksi lomamatkasi ajalta korvausta jäsenmaksuistasi. Voit itse määritellä vuokrauksen hinnan ja keston (minimi 2 viikkoa).

Kortin vuokrasopimus on vuokraajan ja vuokralle antajan välinen sopimus, joten Liikuntakeskus Hukka ei ole sopimussuhteessa vuokraajaan. Jäsenmaksu veloitetaan vuokrauksen ajan normaalisti varsinaisen jäsenen tililtä.

Korvauksen saat Dorent-palvelun kautta lahjakorttina käytettäväksi Hukan palveluihin tai esimerkiksi jäsenmaksuihin. Tarjoa-vaihtoehtoa käyttämällä sinulla on mahdollisuus sopia vuokralaisen kanssa muista korvausvaihtoehdoista. Suosittelemme maksun vaatimista vuokralaiselta koko vuokrakaudelta ennen sen alkamista tai lahjakorttien käyttöä. Näin vältyt mahdollisilta maksuongelmilta. Tarkemmat ohjeet ja jäsenyytesi vuokrallelaitto löytyvät täältä.

Jos sairastun, enkä pääse kuntoilemaan kuukauteen, voinko saada hyvitystä jäsenmaksuihin?

Sairastuessasi yli kahdeksi viikoksi hyvitämme jäsenmaksusi lääkärintodistusta vastaan seuraavassa mahdollisessa suoraveloituksessa. Lyhyet, tavanomaiset, sairaudet (mm. nuha) eivät oikeuta jäsenmaksun hyvitykseen. Vakavissa sairastapauksissa lääkäri voi kirjoittaa todistuksen täydestä liikkumiskiellosta, jolla jäsensopimus voidaan irtisanoa päättymään kalenterikuukauden irtisanomisajalla.

Olen muuttamassa Helsinkiin ja minulla on Hukan jäsenyys. Mitä teen?

Voit toki aina vuokrata korttisi eteenpäin, mutta voit myös laittaa Hukan jäsenyytesi lepoon mikäli muutto on väliaikainen. Esimerkiksi työkomennus tai armeija oikeuttavat sinut jäsenyyden lepoon laittoon toimittaessasi todistuksen tilanteesta. Kortti voi olla levossa todistuksessa ilmenevät täydet kuukaudet (max. yksi vuosi).

Muutto on myös pätevä syy jäsenyyden irtisanomiseen. Jos muutat yli 75 kilometrin päähän ja toimitat meille muuttotodistuksen, niin irtisanomme sopimuksesi maksutta kalenterikuukauden irtisanomisajalla.

Määräaikaa on vielä sopimuksessani jäljellä ja sairastuin, olenko kahlittu koko vuodeksi?

Hukan jäsenyys on mahdollista keskeyttää myös kesken määräajan. Mahdollisia syitä ovat muutto yli 75 km päähän tai vakava sairaus, joka estää palveluidemme käytön pysyvästi. Toimitathan kummassakin tapauksessa todistuksen meille asian käsittelyä varten. Toimiva tosite on esimerkiksi kopio vuokrasopimuksestasi tai työsopimuksestasi.

Sairastuessasi pyydämme sinua toimittamaan meille kopion lääkärintodistuksestasi, jossa ilmenee ettet voi käyttää palveluitamme pysyvästi. Mikäli sairastuminen tai muutto on väliaikainen (esimerkiksi raskaus, armeija), vaihtoehtona on olemassa korttisi lepoon laitto.

Voit myös laittaa Hukan jäsenyytesi lepoon väliaikaisen muuton vuoksi. Esimerkiksi työkomennus tai armeija oikeuttavat sinut jäsenyyden lepoon laittoon toimittaessasi todistuksen tilanteesta. Kortti voi olla levossa todistuksessa ilmenevät täydet kuukaudet (max. yksi vuosi).

Hukan jäsenyys ei kahlitse, eikä aina tauon pitämiseen tarvitse syynä olla muutto tai sairastuminen. Voit aina vaikka laittaa jäsenyytesi vuokralle vuokrapörssin kautta tai siirtää jäsenyytesi kokonaan toiselle palveluneuvojan avulla.

Olen lähdössä lomamatkalle ja haluaisin treenata. Voiko Hukka auttaa?

Suosittelemme hyödyntämään Hukan yhteistyöverkoston, jolloin voit nauttia vierailuoikeudesta kuntokeskuksissa ympäri maailman! Hukka on IHRSA:n Passport Programin jäsensali. Tämän ansiosta Hukan jäsenet voivat vierailla vähintään 50% alennuksella päiväjäsenyyden hinnasta millä tahansa maailman noin 3000 ohjelmaan kuuluvista saleista (min. 80 km päässä Hukasta). Katso tästä tarkemmat ohjeet. Vierailupassin voit pyytää Hukan vastaanotosta.

Lisäksi Hukka on solminut GoGon ja Esportin kanssa yhteistyösopimukset, joiden ansiosta Hukan jäsenet saavat kuntoilla maksutta 2 kertaa/kk/keskus Tampereella GoGo Parkissa, GoGo Hermiassa ja GoGo Cityssä, sekä yhteensä 2 vierailukertaa/kk Helsingissä Esport Bristolissa ja Espoossa Esport Centerissä!

Voinko laittaa jäsenyyteni tauolle?

Voit jättää pyyntösi jäsenyyden lepoonlaitosta tällä lomakkeellaTauot hyvitetään jäsenyysaikana seuraavaan mahdolliseen laskuusi. Jäsenyys ei voi olla yhtä aikaa tauolla ja vuokrattuna. Pyrimme vastaamaan taukopyyntöösi mahdollisimman nopeasti, jopa saman päivän aikana. Ilmoitamme sähköpostiisi heti kun lepopyyntösi on käsitelty.

Miten irtisanoudun Hukasta?

Liikuntakeskus Hukan jäsen: kun sopimuksesi mukainen määräaikaisuus on päättynyt, voit irtisanoa jäsenyytesi tällä irtisanomislomakkeella.

Hukka Xpressin jäsen: kun sopimuksesi mukainen määräaikaisuus on päättynyt, voit irtisanoa jäsenyytesi tällä irtisanomislomakkeella.

Usein kysyttyä – ryhmäliikunta

En halua tehdä varauksia ryhmäliikuntatunneille netistä, onko mitään muuta vaihtoehtoa?

Kunkin ryhmäliikuntatunnin kapasiteetista 30 % on edelleen varattavissa vain vastaanotosta saapumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen vastaanotossa on mahdollista tuttuun tapaan aikaisintaan 1,5 tuntia ennen tunnin alkua.

Mistä tiedän ovatko kaikki paikat tunnille jo varattu? Voinko jonottaa paikkaa?

Kun kaikki varattavissa olevat paikat on varattu, varauspainikkeen tilalle tulee teksti JONOTA. Tällöin voit lisätä itsesi jonottamaan vapautuvaa paikkaa tunnille.

Jos paikka vapautuu, niin ensimmäinen jonossa oleva lisätään tunnille ja hän saa asiasta tiedon sekä tekstiviestillä että sähköpostilla. Jos sait jonosta paikan, mutta et pääsekään paikalle, tulee paikkavaraus tunnille perua viimeistään 45 minuuttia ennen tunnin alkua.

Voinko laittaa itseni jonoon, vaikka minulla olisi jo kolme varausta?

Kyllä voit, et kuitenkaan voi saada paikkaa tunnilla ennen kuin yksi aiemmin tehdyistä varauksista on käytetty tai poistettu.

Miksi järjestelmän varauspainikkeet ovat välillä näkyvillä ja välillä ei?

Ajanvarausjärjestelmässä VARAA-painikkeet eivät ole aktiivisena, jos sinulla on jo 3 aiemmin tehtyä varausta. 

Usein kysyttyä – yleistä

Voinko urheilla Hukassa lasteni kanssa?

HukkaJuniori-jäsenyys tarjoaa 8–14-vuotiaille monipuolisen kattauksen iän perusteella jaettuja liikuntapalveluita itsenäisesti tai vanhemman seurassa. Katso lapsen kanssa kuntoilun rajoitukset tarkemmin HukkaJuniori-sivulta.

Meillä voit treenata myös taaperon tai vauvan kanssa. Vanhemman ja vauvan yhteinen ohjattu HukkaBaby-liikuntatuokio järjestetään muutaman kerran viikossa. Ajankohtaisen aikataulun löydät ryhmäliikunta-aikataulusta.

Lisäksi ryhmäliikunnan lukujärjestyksestä löytyy omatoimitreeniaikoja, jolloin olet tervetullut treenaamaan taaperon tai vauvan kanssa Hukkala-ryhmäliikuntasaliin. Salissa pystyt treenaamaan hyödyntäen sen varustusta (esimerkiksi kahvakuulia sekä pumppitankoja – ja painoja)

Onko Hukassa lastenhoitopaikka?

Hukan jäsenyyteen kuuluu liikunnallinen leikkipaikka Pikku-Hukka! Pikku-Hukkaan ovat tervetulleet kaikki jäsentemme 3–10-vuotiaat lapset, jotka pärjäävät ilman vaippaa. Liikunnallisesti suuntautuneet lastenhoitajamme pitävät huolen lasten viihtyvyydestä virikkeellisissä tiloissa, joissa on tilaa liikkua ja leikkiä. Lue lisää!

Voinko tulla valmentamaan asiakastani Hukkaan?

Haluamme tarjota jäsenillemme parasta mahdollista palvelua. Tämän vuoksi olemme kehittäneet myös yhteistyötämme ja vaatimustasoamme yksityisvalmennus- ja koulutuspuolella. Haluamme taata, että Hukassa liiketoimintana valmennusta tarjoavat osaajat ovat luotettavia alansa ammattilaisia.

Tämän vuoksi vaadimme kaikilta Hukassa valmennusta tai ohjausta liiketoimintana harjoittavilta henkilöiltä ja yrityksiltä voimassaolevaa yhteistyösopimusta. Mikäli valmennat ilman sopimusta, on sanktiona jopa jäsenyyden ja vierailuoikeuden menettäminen. Varmistathan siis sopimusasiat ennen kuin harjoitat valmennustoimintaa Hukassa!

Lisää tietoa yhteistyösopimuksista: vesa.pietila@nullhukka.net

Hukan löytötavarakäytännöt

Mikäli kadotit tavarasi vain hetki sitten, kannattaa sitä kysellä vastaanotostamme, sillä henkilökuntamme kiertää koko Hukan iltaisin ja keräävät unohtuneet tavarat talteen löytötavaralaatikkoon noutoa odottamaan. Huomaa kuitenkin, että löytötavaroihin ei kerätä alle 15 € arvoisia tavaroita.

Toimitamme kaikki Hukkaan jääneet löytötavarat Pohjois-Pohjanmaan löytötavaratoimistoon kahden viikon välein. Mikäli hukkaamaasi tavaraa ei löydy Hukan vastaanotosta, kannattaa olla yhteydessä löytötavaratoimistoon.”

Palveluhinnasto

Uusi jäsenkortti kadonneen tilalle 5 €

Mikäli korttisi magneettinauha ei enää toimi, saat uuden kortin tilalle veloituksetta palauttamalla toimimattoman kortin vastaanottoomme.

Vuokrakortin käsittelymaksu 10 €

Veloitetaan kortin vuokralle ottajalta.

Vuokramaila 2 €

Tennis, sulkapallo, pöytätennis, racquetball, pickleball.

Pickleball-pallon vuokraus 1 €

 

Vuokrapyyhe 2 €

 

Tenniksen kenttävaraus jäsenille 0 €

 

Tenniksen kenttävarausmaksu ei-jäsenille 20 €

Enintään yksi varaus per pelaaja enintään kahden viikon päähän. Samana päivänä tehdyt varaukset 0 €.

Tenniksen turnaus- tai sarjapelivaraukset osoitteesta myynti@nullhukka.net.