Ohjeita ja vinkkejä jäsenille

 

Etsitkö tietoa johonkin tiettyyn kysymykseen? Alla esiteltyjen usein kysyttyjen kysymysten lisäksi Hukan asiakaspalvelu on tehokas ja luotettava tiedonlähde. Voit esittää kysymyksesi meille myös oikeasta alakulmasta löytyvän chatbotin kautta. Olemme Hukassa sinua varten, nykäise vain hihasta nähdessäsi hukkapoppoota treenikäynnilläsi, autamme mielellämme!

Usein kysyttyä – jäsenyys

Mitä eri tapoja on maksaa Hukan jäsenyyttä?

Voit maksaa jäsenyyden kertamaksulla, e-laskulla tai suoramaksuna joka kuukauden 5. tai 15. päivä. E-laskusopimus tulee tehdä jäsenen omassa verkkopankissa 30 päivää ennen ensimmäistä e-laskua.

Lisäksi Hukassa käyvät maksuvälineenä Smartumin Liikunta- ja kulttuurisetelit, Smartum Pay, ePassi, Tyky Virike- ja kuntosetelit, Edenred-kortti ja Virikesetelit.

Miten maksan liikuntaeduilla?

Hukan jäsen

Voit tehdä maksun jollakin seuraavista tavoista:

 1. Voit ladata Smartumia tai E-passia suoraan Oma tilin kautta. Saldo vähenee seuraavasta mahdollisesta jäsenmaksustasi.
 2. Voit ladata mitä tahansa maksuvälinettä jäsenyyteesi vastaanotossa.
 3. Voit tehdä suorituksen meille etänä sovelluksen kautta ja lähettää siitä kuitin. Toimi seuraavien ohjeiden mukaan:
  • Etsi sovelluksen käyttöpaikaksi haku-toiminnolla “Liikuntakeskus Hukka”.
  • Syötä haluamasi summa ja vahvista maksu.
  • Lähetä kuitti maksusta osoitteeseen info@nullhukka.net. Vähennämme summan seuraavasta saapuvasta jäsenmaksustasi.

Uusi jäsen

 • Voit käyttää Smartumia tai E-passia maksuvälineenä suoraan verkkokaupassamme liittyessäsi jäseneksi.
 • Jos saldosi ei riitä kattamaan kokonaan ensimmäistä maksua, sinun tulee suorittaa se muilla maksutavoilla. Voit ladata liittymisen jälkeen liikuntaetua yllä olevan ohjeen mukaan, jolloin etu kohdistuu seuraavaan sinulle saapuvaan jäsenmaksuun.
 • Voit myös tulla liittymään jäseneksi paikan päälle Hukkaan. Varaa aika jäsenyyden tekoon täältä.

Jos sinulla herää aiheesta kysyttävää, voit myös soittaa meille numeroon 08 4152 2001. Autamme sinua eteenpäin!

Voiko omaa jäsenyyttä vuokrata eteenpäin ja miten se tapahtuu?

Voit halutessasi vuokrata jäsenkorttisi eteenpäin ja saada näin joustavuutta jäsenyyteesi. Jäsenyys vuokrataan Hukan vuokrapörssin kautta.

Vuokrauksen kautta luovutat jäsenyytesi käyttöoikeuden määräajaksi ja saat kätevästi esimerkiksi lomamatkasi ajalta korvausta jäsenmaksuistasi. Voit itse määritellä vuokrauksen hinnan ja keston (minimi 2 viikkoa).

Kortin vuokrasopimus on vuokraajan ja vuokralle antajan välinen sopimus, joten Liikuntakeskus Hukka ei ole sopimussuhteessa vuokraajaan. Jäsenmaksu veloitetaan vuokrauksen ajan normaalisti varsinaisen jäsenen tililtä.

Korvauksen saat Dorent-palvelun kautta lahjakorttina käytettäväksi Hukan palveluihin tai esimerkiksi jäsenmaksuihin. Tarkemmat ohjeet ja jäsenyytesi vuokrallelaitto löytyvät täältä.

Jos sairastun, enkä pääse kuntoilemaan kuukauteen, voinko saada hyvitystä jäsenmaksuihin?

Sairastuessasi yli kahdeksi viikoksi hyvitämme jäsenmaksusi lääkärintodistusta vastaan seuraavassa mahdollisessa laskussa. Lyhyet, tavanomaiset, sairaudet (mm. nuha) eivät oikeuta jäsenmaksun hyvitykseen. Vakavissa sairastapauksissa lääkäri voi kirjoittaa todistuksen täydestä liikkumiskiellosta, jolla jäsensopimus voidaan irtisanoa päättymään kalenterikuukauden irtisanomisajalla.

Voit pyytää jäsenyyden tauottamista sairausloman ajaksi tällä lomakkeella.

Olen muuttamassa Helsinkiin ja minulla on Hukan jäsenyys. Mitä teen?

Voit toki aina vuokrata korttisi eteenpäin, mutta voit myös laittaa Hukan jäsenyyden lepoon mikäli muutto on väliaikainen. Esimerkiksi työkomennus tai armeija oikeuttavat sinut jäsenyyden lepoon laittoon toimittaessasi todistuksen tilanteesta. Kortti voi olla levossa todistuksessa ilmenevät täydet kuukaudet.

Muutto on myös pätevä syy jäsenyyden irtisanomiseen. Jos muutat yli 75 kilometrin päähän ja toimitat meille muuttotodistuksen, niin irtisanomme sopimuksesi kalenterikuukauden irtisanomisajalla.

Määräaikaa on vielä sopimuksessani jäljellä ja sairastuin, olenko kahlittu koko vuodeksi?

Hukan jäsenyys on mahdollista keskeyttää myös kesken määräajan. Mahdollisia syitä ovat muutto yli 75 km päähän tai vakava sairaus, joka estää palveluidemme käytön pysyvästi.

Sairastuessasi pyydämme sinua toimittamaan meille kopion lääkärintodistuksestasi, jossa ilmenee ettet voi käyttää palveluitamme pysyvästi. Mikäli sairastuminen on väliaikainen, vaihtoehtona on myös äsenyyden lepoon laitto.

Hukan jäsenyys ei kahlitse, eikä tauon pitämiseen tarvitse aina olla syynä muutto tai sairastuminen. Voit aina vaikka laittaa jäsenyytesi vuokralle vuokrapörssin kautta.

Olen lähdössä lomamatkalle Suomessa ja haluaisin treenata. Voiko Hukka auttaa?

Suosittelemme hyödyntämään Hukan yhteistyöverkostoa, jonka avulla voit nauttia vierailuoikeudesta muissakin kuntokeskuksissa! Hukka on solminut GoGon ja Esportin kanssa yhteistyösopimukset, joiden ansiosta Hukan jäsenet saavat kuntoilla maksutta 2 kertaa kuukaudessa Tampereella GoGo Parkissa, GoGo Hervannassa ja GoGo Cityssä, sekä yhteensä 2 vierailukertaa kuukaudessa Helsingissä Esport Bristolissa ja Espoossa Esport Centerissä!

Voinko laittaa jäsenyyteni tauolle?

Voit jättää pyyntösi jäsenyyden lepoonlaitosta tällä lomakkeella

Tauon syynä voi olla esimerkiksi väliaikainen muutto, raskaus, yli 2 viikkoa kestänyt sairausloma tai armeija. Nämä tauot tehdään aina dokumenttia vastaan.

Jos olet maksanut jäsenyyden vuodeksi kerrallaan, sinulle kuuluu kaksi taukokuukautta maksutapaetuna kyseisen vuoden aikana.

Voit myös tienata taukokuukausia kanta-asiakkuutesi myötä. Katso ajankohtaiset kanta-asiakasedut täältä.

Tauot hyvitetään jäsenyysaikana seuraavaan mahdolliseen laskuun. Jäsenyys ei voi olla yhtä aikaa tauolla ja vuokrattuna. Pyrimme vastaamaan taukopyyntöihin mahdollisimman nopeasti. Ilmoitamme sähköpostiisi kun lepopyyntö on käsitelty.

Miten irtisanoudun Hukasta?

Liikuntakeskus Hukan jäsen: voit irtisanoa jäsenyytesi tällä irtisanomislomakkeella.

Hukka Xpressin jäsen: voit irtisanoa jäsenyytesi tällä irtisanomislomakkeella.

Huomaathan, että irtisanominen tulee voimaan kalenterikuukauden irtisanomisajalla eli seuraavan kuukauden viimeisenä päivänä, mikäli määräaikasi on täyttynyt.

Usein kysyttyä – ryhmäliikunta

Pitääkö ryhmäliikuntatunti varata etukäteen netistä?

Hukassa ennakkopaikan varaaminen ryhmäliikuntatunnille ei ole välttämätöntä, sillä meillä on runsaasti tilaa liikkua. Voit ilmoittautua tunnille saapuessasi Hukkaan, kuten suurin osa jäsenistämme tekee. Voit kirjautua tunnille vastaanotossa aikaisintaan 1,5 tuntia ennen sen alkua. 

Osa ryhmäliikuntatunnin paikoista on ennakkovarattavissa varausjärjestelmän kautta.

Mitä tarvitsen mukaan ryhmäliikuntatunnille?

Tarvitset tunnille mukavat liikuntavaatteet, urheilukengät, juomapullon ja hikipyyhkeen. Rauhallisemmilla tunneilla, kuten joogassa tai venyttelyssä, voit olla myös sukilla tai paljain jaloin. Hukka tarjoaa käyttöösi jumppamatot, kuminauhat, joogatiilet ja muut tarvittavat kuntoiluvälineet.

Miten ilmoittaudun ryhmäliikuntatunnille?

Ryhmäliikuntatunnille ilmoittaudutaan Hukan vastaanotossa. Voit ilmoittautua tunnille vastaanotossa aikaisintaan 1,5 tuntia ennen sen alkua ja paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä. Kirjautumispisteellä sinulle tulostuu ryhmäliikuntalipuke, joka on pääsylippusi tunnille. Säilytä lipuke itselläsi. Ohjaaja tarkistaa tarvittaessa osallistujien ryhmäliikuntalipukkeet.

Jäsenet voivat halutessaan varata ennakkoon paikan ryhmäliikuntatunnille varausjärjestelmän kautta. 30% kunkin ryhmäliikuntatunnin paikoista on ennakkovarattavissa.

Mitä jos saavun myöhässä?

Ryhmäliikuntatunnille ei valitettavasti voi saapua myöhässä turvallisuustekijöiden vuoksi. Lisäksi haluamme antaa osallistujille ja ohjaajalle treenirauhan. Hukassa on monipuolinen lajivalikoima, joten toivottavasti löydät itsellesi korvaavan treenitavan myöhästymistilanteissa!

Mistä löydän virtuaalitunnit? Miten virtuaalistudio toimii?

Löydät virtuaalitunnit lukujärjestyksestä. Jokaisen virtuaalitunnin alkuun on merkitty V-kirjain.

Näin käytät virtuaalistudiota:

 1. Kirjaa itsesi sisään vastaanotossa virtuaalistudioon.
 2. Valitse virtuaalistudion näytöltä haluamasi tunti ja paina play-näppäintä. Tunnin voi valita vapaasti silloin, kun virtuaalistudio on tyhjä eikä siellä ole ajastettuja tunteja. Ajastettua tuntia ei voi keskeyttää.
 3. Virtuaalistudiota ei voi varata, vaan se on käytössä saapumisjärjestyksessä. Mikäli jonossa on useampi henkilö, voitte sopia yhdessä minkä tunnin valitsette.
 4. Nauti treenistä!

Voinko käyttää ryhmäliikuntasalia jos se on vapaana?

Voit ehdottomasti. Tilat ovat vapaasti käytössä. Muistathan palauttaa käyttämäsi välineet takaisin paikoilleen. Äänentoistolaitteet on tarkoitettu vain henkilökunnan käyttöön.

Usein kysyttyä – palloilu

Voinko varata palloiluvuoroja netistä?

Hukan jäsenet voivat varata palloilukentän kätevästi varausjärjestelmämme kautta.

Varaustunnusten käyttö edellyttää aktiivista Hukka-jäsenyyttä. Varaustunnuksia ei voi käyttää, jos jäsenyys on vuokrattuna tai tauolla.

Vuokrakorttilaiset ja vierailijat voivat varata palloiluvuoroja vastaanotostamme (p. 08 4152 2000).

Mistä saan käyttäjätunnuksen ja salasanan varausjärjestelmään?

Käyttäjätunnus varausjärjestelmään on Hukkaan ilmoittamasi sähköpostiosoite. Salasanan loit liittyessäsi meille jäseneksi. Jos olet unohtanut salasanasi, voit tilata uuden täältä. 

Epäselvissä tilanteissa voit ottaa yhteyttä sähköpostitse info@nullhukka.net tai vastaanottoomme p. 08 4152 2000.

Montako varausta minulla voi olla kerrallaan?

Käytettävissäsi on yhteensä 3 varausta kerrallaan, jotka voit käyttää haluamallasi tavalla seuraavin rajoituksin:

 • Pallopelit: 1 varaus / laji
 • Fatbike: 1 varaus
 • Ryhmäliikunta: 3 varausta

Voinko varata puolisolle tai lapselle vuoroja omilla tunnuksillani?

Tunnukset ovat henkilökohtaiset eikä niitä saa luovuttaa toisen henkilön käyttöön. Varsinainen jäsen on aina vastuussa mahdollisista väärinkäytöksistä.

Voivatko HukkaJuniori-jäsenet tehdä itse varauksia netistä?

Kyllä, myös HukkaJuniori-jäsenet saavat varaustunnukset käyttöönsä. Tunnusten luomiseen tarvitaan juniorin oma sähköpostiosoite. Voit pyytää tunnusten aktivointia vastaanotosta tai laittaa pyynnön osoitteeseen info@nullhukka.net. 

Miten palloiluvuoro kuitataan?

Varattu vuoro näkyy vastaanoton kirjautumispisteen kosketusnäytöllä harmaana palkkina ja kentän kuittaaminen tapahtuu sitä koskettamalla. Jos saavut myöhässä varaamallesi vuorolle, niin kerro siitä henkilökunnallemme. Kuittaamme vuoron puolestasi. Mikäli varattua vuoroa ei peruta tai kuitata pelatuksi, varaustunnuksesi lukkiutuvat. 

Jos tarvitset apua, voit kysyä lisää vastaanoton henkilökunnalta. Autamme mielellämme!

Milloin varattu vuoro tulee viimeistään perua?

Ryhmäliikuntavaraus tulee perua viimeistään 1 tunti ennen tunnin alkua. Jos saat jonosta paikan ryhmäliikuntatunnille, tulee se perua viimeistään 45 minuuttia ennen tunnin alkua.

Palloiluvaraus tulee perua viimeistään 2 tuntia ennen vuoron alkua.

Mitä jos unohdan perua varaukseni?

Kolmannesta kuittaamattomasta tai perumattomasta vuorosta varausoikeutesi sulkeutuu. Varausoikeuden saa takaisin maksamalla 40 euron avausmaksun vastaanottoomme. Tällä haluamme varmistaa sen, että vuoroja on saatavilla mahdollisimman monelle eivätkä kentäarattuna turhaan.

Mistä voin löytää pelikaverin?

Hukasta löytyy kolme WhatsApp-ryhmää, joiden tarkoituksena on tarjota alusta treeni- ja pelikaverin etsimiseen. Ryhmiä on kolme kappaletta: palloiluun, ryhmäliikuntaan ja kuntosalille. Pääset liittymään ryhmiin alla olevista linkeistä.

Liity mukaan tästä, jos haluat etsiä uusia pelikavereita palloiluun.
Liity mukaan tästä, jos haluat löytää treeniseuraa ryhmäliikuntaan.
Liity mukaan tästä, jos haluat löytää treenikaverin kuntosalille.

Usein kysyttyä – yleistä

Voinko tuoda kaverin mukana tutustumaan?

Ehdottomasti! Maksutonta tutustumista varten ystävän tulee varata aika. Sen voi tehdä näppärästi täältä. 

Jos ette halua tutustumiskierrosta käynnin alkuun, niin voitte myös ostaa Päivä Hukassa-käynnin vastaanotosta. Päivä Hukassa-käynnin hinta on 20€ per henkilö ja se oikeuttaa käyttämään Hukan kuntosalia, ryhmäliikuntaa, pallopelejä ja pukuhuoneita yhden päivän ajan.

Onko Hukassa ohjeita kuvaamiseen liittyen?

Hukassa jäsenet saavat ottaa kuvia ja videoita omaan käyttöönsä. Huolehdithan, että otat kuvia ja videoita siten ettei niissä näy muita ihmisiä. Mikäli ihmisiä näkyy taustalla, kysy heiltä lupa julkaisua varten.

Jos kuvaat markkinointimateriaalia Hukassa, niin tarvitset siihen luvan. Voit olla tästä yhteydessä osoitteeseen info@nullhukka.net.

Voinko urheilla Hukassa lasteni kanssa?

Kyllä voit. HukkaJuniori-jäsenyys tarjoaa 8–14-vuotiaille monipuolisen kattauksen iän perusteella jaettuja liikuntapalveluita itsenäisesti tai vanhemman seurassa. Katso tarkempia tietoja HukkaJuniori-sivulta.

Jos jäsenyys ei ole juuri nyt ajankohtainen, mutta haluatte tulla juniorin kanssa pelailemaan vaikkapa sulkapalloa, niin voitte ostaa lapselle myös Päivä Hukassa-käynnin vastaanotosta. 8-14-vuotiaan kertakäynnin hinta on 10€.

Meillä voit treenata myös taaperon tai vauvan kanssa. Vanhemman ja vauvan yhteinen ohjattu HukkaBaby-liikuntatuokio löytyy lukujärjestyksestämme. Ajankohtaisen aikataulun löydät täältä.

Lisäksi ryhmäliikunnan lukujärjestyksestä löytyy omatoimitreeniaikoja, jolloin olet tervetullut treenaamaan 0-7-vuotiaan lapsesi kanssa ryhmäliikuntasaliimme. Katso tarkemmat tiedot ja omatoimitreenin ajankohdat täältä.

Onko Hukassa lastenhoitopaikkaa?

Hukan jäsenyyteen kuuluu liikunnallinen leikkipaikka Pikku-Hukka! Pikku-Hukkaan ovat tervetulleet kaikki jäsentemme 3–10-vuotiaat lapset, jotka pärjäävät ilman vaippaa. Liikunnallisesti suuntautuneet lastenhoitajamme pitävät huolen lasten viihtyvyydestä virikkeellisissä tiloissa, joissa on tilaa liikkua ja leikkiä. Lue lisää!

Voinko tulla valmentamaan asiakastani Hukkaan?

Haluamme tarjota jäsenillemme parasta mahdollista palvelua. Tämän vuoksi olemme kehittäneet myös yhteistyötämme ja vaatimustasoamme yksityisvalmennus- ja koulutuspuolella. Haluamme taata, että Hukassa liiketoimintana valmennusta tarjoavat osaajat ovat luotettavia alansa ammattilaisia.

Tämän vuoksi vaadimme kaikilta Hukassa valmennusta tai ohjausta liiketoimintana harjoittavilta henkilöiltä ja yrityksiltä voimassaolevaa yhteistyösopimusta. Mikäli valmennat ilman sopimusta, on sanktiona jopa jäsenyyden ja vierailuoikeuden menettäminen. Varmistathan siis sopimusasiat ennen kuin harjoitat valmennustoimintaa Hukassa!

Lisää tietoa yhteistyösopimuksista: salla.kasma@nullhukka.net

Mistä voin tiedustella löytötavaroita?

Mikäli kadotit tavarasi vain hetki sitten, kannattaa sitä kysellä vastaanotostamme, sillä henkilökuntamme kiertää Hukan iltaisin ja kerää unohtuneet tavarat talteen löytötavaralaatikkoon noutoa odottamaan. Huomaa kuitenkin, että löytötavaroihin ei kerätä alle 15 € arvoisia tavaroita.

Toimitamme kaikki Hukkaan jääneet löytötavarat Pohjois-Pohjanmaan löytötavaratoimistoon kahden viikon välein. Mikäli kadottamaasi tavaraa ei löydy Hukan vastaanotosta, kannattaa olla yhteydessä löytötavaratoimistoon.

Palveluhinnasto

Uusi jäsenkortti kadonneen tilalle 5 €

Vuokrakortin käsittelymaksu 10 €

Veloitetaan kortin vuokralle ottajalta.

Vuokramaila 2 €

Tennis, sulkapallo, squash, pöytätennis, racquetball, pickleball.

Pickleball-pallon vuokraus 1 €

Vuokrapyyhe 2 €

Kenttävarausmaksu ei-jäsenille 20 €

Enintään yksi varaus per pelaaja enintään kahden viikon päähän. Samana päivänä tehdyt varaukset 0 €.
Tenniksen turnaus- tai sarjapelivaraukset osoitteesta myynti@nullhukka.net.

Rikkoutuneiden vuokramailojen hinnasto

Squash-, racketball-, tennis- ja pickleball-maila 40 €
Sulkapallo 25 €
Pingis 10 €

Tarkista mailan kunto ennen vuokrausta. Maksu peritään jos maila on rikkoutunut rungosta. Katkenneista jänteistä ei peritä maksua.