Oululaiset huipputekijät kuten Oulun Kärpät, Oulun Kärpät naiset sekä AC Oulu ovat jo vuosia luottaneet Liikuntakeskus Hukkaan treenipaikkana. Me Hukassa haluamme tukea paikallisia lahjakkuuksia menestymään oman lajinsa parissa myös yksilötasolla. Hukka-joukkue kokoaa yhteen oululaisia urheilijoita ja auttaa heitä menestymään!
Mikä Hukka-joukkue?
Hukka-joukkue kokoaa yhteen Oulun alueella asuvia, 15-vuotta täyttäneitä yksilö- tai joukkueurheilijoita, jotka ovat osallistuneet viime vuosina oman lajinsa kansallisiin kilpailuihin. Hukka-joukkueen jäsenet saavat ilmaisen Liikuntakeskus Hukan jäsenyyden vuodeksi kaikkine jäsenetuineen ja pääsevät näin tekemään oheisharjoitteluaan parhaissa olosuhteissa ja puitteissa. Hukka-joukkueen jäsenet saavat myös tuoda oma valmentajansa veloituksetta Liikuntakeskus Hukkaan ohjaamaan treenejään.
Yhteisöllisen Hukka-joukkueen jäseniä yhdistävät energisyys, innostuneisuus, positiivinen asenne ja halu ylittää itsensä.
Vuoden 2024 Hukka-joukkueen jäsenet
Tuula Siekkinen, aikuisurheilu
Olen Tuula Siekkinen ja lajini on aikuisyleisurheilu (aikaisemmin käytettiin sanaa veteraaniyleisurheilu). Yleisurheilusta olen tykännyt jo teini-iästä lähtien. Vuonna 1992 joukkuekaverini lentopallossa kertoi, että Kajaanissa on veteraanien (yli 35-vuotiaat) SM-kisat ja ehdotti osallistumista niihin. Sinnepä mentiin ja sille tielle jäin! Takana on yhtäjaksoinen putki 1992-2023 kesän SM-kilpailuja.
Treenaan Kuivasjärven Auran aikuisurheilijoiden ryhmässä kerran viikossa ja muuten noudatan Anna Okkosen minulle tekemää treeniohjelmaa. Juoksutreenit teen Ouluhallissa ja muut treenit Hukassa. Treenipäiviä on viikossa 4-6. Tavoitteena on pysyä hyvässä fyysisessä kunnossa ja nauttia kilpailujen tuomasta jännityksestä. Aikuisurheilussa tavoitteena on myös se, että tulostaso pysyisi mahdollisimman lähellä edellisen vuoden tasoa.
Suosittelen kaikkia hukkalaisia kokeilemaan yleisurheilua! Yleisurheilu on monipuolista ja jokainen voi löytää itselleen mieleisen lajin. Onko
se juoksua, hyppyjä vai kenties heittoja, päätä itse! Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa! Aikuisurheilijana kilpailemaan pääsee nykyään sinä vuonna, kun täyttää 30 vuotta.
Joonas Jyrkkä, pikajuoksu
Oon Joonas Jyrkkä, 25, oululainen 100m pikajuoksija. Pikajuoksua oon harrastanut neljä vuotta ja sitä ennen pelasin pesäpalloa 15 vuotta. Lajin vaihto tuli melko myöhäisellä iällä ja sillä haluan inspiroida muita ihmisiä tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin ja tekemään unelmista totta. Jos halua ja motivaatiota on tarpeeksi, on kaikki mahdollista.
Vuonna 2020 juoksin mun ensimmäisen 100m kisan aikaan 11.58 ja vuoden 2023 Kalevan kisoissa olin Suomen 8. nopein. Tällä hetkellä ennätys on 10.69, mutta seuraavana kesänä se kirjataan taas uusiin lukemiin. Mun tavoitteena on Los Angelesin olympialaiset vuonna 2028 ja haluan olla ensimmäinen suomalainen, kuka rikkoo 10 sekunnin rajan sadalla metrillä.
Minut näkee usein Hukan kuntosalilla, ja jos tarinani herätti kiinnostusta, tule ihmeessä juttelemaan lisää.
Eveliina Toivanen, hiihto
Olen Eveliina Toivanen, 23-vuotias kilpahiihtäjä ja hammaslääketieteen opiskelija. Edustamani seura on Visa Ski Team Kemi ja siellä olen koko urani hiihtänyt. Maastohiihdon pariin päädyin ala-asteella siskon ja kavereiden jalanjäljissä. Karkkihiihdoista syttyi kipinä ja innostus siirtyä lajin pariin. Ajan kuluessa urheilemisesta on tullut koko ajan tavoitteellisempaa.
Talvisin suurin osa treenaamisesta tapahtuu hiihtämällä, mutta mukana on myös voimaharjoittelua ja juoksua. Kesällä harjoittelu on todella monipuolista ja silloin treenimuotoina ovat rullahiihto, juoksu, sauvakävely, pyöräily, voimatreeni ja sauvarinne. Mun omia suosikkiharjoituksia on kovien rullahiihtonousujen tekeminen kesäaikaan. Paljon harjoitellaan peruskestävyys alueella, mutta tehotreeneissä ja kilpailuissa on parasta kun saa vetää itsensä ihan niittiin.
Tavoitteena mulla on parantaa sijoituksia yleisessä sarjassa ja päästä toivottavasti tulevien vuosien aikana hiihtämään Maailman-Cupin osakilpailuhin. Parhaat kevätkelit on tulossa, lähtekäähän nauttimaan ladulle ilmoista! Kovaa ajoa.
Nelly Määttä, sulkapallo
Moikka, nimeni on Nelly ja olen 16-vuotias sulkapalloilija Oulusta. Sulkapallosta tuli intohimoni noin kahdeksan vuotta sitten, kun ystäväni kutsui minut mukaansa kokeilemaan lajia. Siitä lähtien olen pelannut sulkapalloa ja alkanut sen myötä myös kilpailemaan ympäri Suomea.
Treenaan pääosin Hukassa ja useimmiten minut löytääkin Hukan sulkapallokentiltä, jossa vietän paljon aikaa treenatessa sekä pelatessa. Tavoitteeni tässä lajissa on nousta Suomen huipulle ja jatkaa kovaa säännöllistä treenaamista saavuttaakseni ne.
Nähdään Hukassa!
Otso Hakala, lentopallo
Otso Hakala, 24-vuotias rovaniemeläislähtöinen lääketieteen opiskelija ja Oulun Kiskon lentopallon edustusjoukkueen yleispelaaja. Päädyin lajin pariin 18 vuotta sitten, kun 6-vuotiaana nassikkana eksyin katsomaan pikkuserkkuni lentispeliä ja seuraavalla viikolla olinkin jo itse lätkimässä palloa.
Lajiharjoitusten lisäksi treenaan salilla paljon räjähtävyyttä painonnoston ja hyppyjen muodossa. Lentopallossa hyökkäysulottuvuus on isossa roolissa, ja kun miestä ei ole siunattu kahden metrin rungolla niin silloin pitää hypätä korkealle. Nyt vanhemmalla iällä myös liikkuvuustreenit ja kehonhuolto ovat olleet enemmän osana harjoitteluani loukkaantumisten ehkäisemiseksi.
Tavoitteenani on jatkaa kehittymistä urheilijana ja olla mukana nostamassa oululaista lentopalloa takaisin mestaruusliigatasolle.
Meillä on Heinäpäässä kaupungin ylivoimaisesti parhaat puitteet harrastaa, kuntoilla, viettää aikaa, sekä treenata tavoitteellisesti. Pidetään yhdessä yllä hyvää fiilistä ja hukkalaisuus elämäntapana. Toivottavasti nähdään joskus myös Ouluhallilla Kiskon peleissä!
Eveliina Lehtola, seitsenottelu
Olen Eveliina Lehtola, 20-vuotias oululainen yleisurheilija. Päädyin lajin pariin kymmenenvuotiaana ja 15-vuotiaana valitsin päälajiksi ottelun. Hallissa naiset kilpailevat viisiottelussa ja ulkoradoilla seitsenottelussa. Pidän lajissa erityisesti sen monipuolisuudesta ja haastavuudesta!
Omia rajojaan pääsee koettelemaan monella eri tavalla, koska ottelussa tarvitaan nopeutta, räjähtävyyttä, voimaa ja kestävyyttä. Treenaamiseni onkin monipuolista ja koostuu punttiharjoittelusta, juoksusta ja lajitekniikkaharjoituksista. Tällä hetkellä tavoitteeni on nähdä, mihin minusta urheilijana on: ensin kansallisesti ja sitten mahdollisesti kansainvälisesti.
Hukkalaisille lähettäisin sellaiset terveiset, että treenaaminen on hauskempaa kun uskaltaa astua oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja lisätä treeniarkeen uusia elementtejä. Urheilussa huomaa monesti asettavansa itselle rajoitteita ”en pysty tuohon” mikä lopulta ainoastaan hidastaa kehitystä. Eli kokeilkaa vaan rohkeasti uusia ja vaikeitakin juttuja! :)