Syksyn FTP-testitunnit

Syksyn FTP-testitunnit

Hukan cycling-pyörillä voit kehittää pyöräilyvoimaasi wattimittauksen avulla. Testaa FTP-arvosi ja tule mukaan Hukan PowerCycling-tunneille!

Mitä watti tarkoittaa tässä yhteydessä?

Watti on tehon yksikkö, ja pyöräilyn yhteydessä teho on yksinkertaisesti polkimien pyöritysnopeuden ja polkimeen kohdistetun voiman tulo. Kun pyöritysnopeutta tai vastusta kasvatetaan niin teho – watit – kasvavat.

Jotta saisitte parhaan mahdollisen hyödyn uusien IC7-pyörien wattimittareista, suosittelemme osallistumaan testitunneillemme. Testitunnin tulosten avulla pystyt seuraamaan kehitystäsi ja harjoittelemaan juuri sinulle sopivilla vastuksilla mm. Hukan PowerCycling-tunneilla!

Testitunnilla määritellään FTP-arvosi (Functional Threshold Power). FTP-arvo on wattiharjoittelussa samanlainen harjoittelun kulmakivi kuin sykeharjoittelussa HRmax-arvo.

Lyhyesti FTP tarkoittaa sellaista tehoa, jota pyöräilijä kykenee ylläpitämään 60 min ajan – sykeharjoittelun puolella sen “serkku” HRmax on puolestaan suurin mahdollinen sydämen syke minuutissa fyysisen maksimirasituksen aikana.

FTP-testin avulla pystyt seuraamaan omaa kehitystäsi luotettavalla tavalla. Jos sinua kiinnostaa kuntosi määrätietoinen kehittäminen, niin FTP-testi kannattaa ehdottomasti tehdä.

Testin pituus on henkilöstä riippuen 30-45 min. Testiin ei tarvitse valmistautua mitenkään. Tulethan testiin levänneenä ja terveenä. Testitulos ei ole muiden nähtävissä.  Tervetuloa testiin!

Syksyn FTP-testitunnit:

Syyskuu

  • ke 2.9. klo 19.10 / Virva
  • ke 23.9. klo 17.10 / Tiia

Lokakuu

  • ti 6.10. klo 9 / Tiia
  • pe 9.10. klo 16.50 / Johanna
  • ke 28.10. klo 19.15 / Virva

Marraskuu

  • ti 24.11. klo 16.30 / Tiia

Joulukuu

  • la 5.12 klo 9 / Svante