FTP-testitunti!

FTP-testitunti!

11.2.2020 @ 9.00 – 10.00

Hukan upouusilla cycling-pyörillä voit kehittää pyöräilyvoimaasi wattimittauksen avulla! Testaa FTP-arvosi ja tule mukaan Hukan PowerCycling-tunneille!

Mitä watti tarkoittaa tässä yhteydessä?

Watti on tehon yksikkö, ja pyöräilyn yhteydessä teho on yksinkertaisesti polkimien pyöritysnopeuden ja polkimeen kohdistetun voiman tulo. Kun pyöritysnopeutta tai vastusta kasvatetaan niin teho – watit – kasvavat.

Jotta saisitte parhaan mahdollisen hyödyn uusien IC7-pyörien wattimittareista, suosittelemme osallistumaan testitunneillemme. Testitunnin tulosten avulla pystyt seuraamaan kehitystäsi ja harjoittelemaan juuri sinulle sopivilla vastuksilla mm. Hukan PowerCycling-tunneilla!

Testitunnilla määritellään FTP-arvosi (Functional Threshold Power). FTP-arvo on wattiharjoittelussa samanlainen harjoittelun kulmakivi kuin sykeharjoittelussa HRmax-arvo.

Lyhyesti FTP tarkoittaa sellaista tehoa, jota pyöräilijä kykenee ylläpitämään 60 min ajan – sykeharjoittelun puolella sen “serkku” HRmax on puolestaan suurin mahdollinen sydämen syke minuutissa fyysisen maksimirasituksen aikana.

FTP-testin avulla pystyt seuraamaan omaa kehitystäsi luotettavalla tavalla. Jos sinua kiinnostaa kuntosi määrätietoinen kehittäminen, niin FTP-testi kannattaa ehdottomasti tehdä.

Testin pituus on henkilöstä riippuen 30-45 min. Testiin ei tarvitse valmistautua mitenkään. Tulethan testiin levänneenä ja terveenä. Testitulos ei ole muiden nähtävissä.  Tervetuloa testiin!

Kevään FTP-testitunnit:

Tammikuu

  • la 18.1. klo 08.45 / Svante
  • ti 21.1. klo 19.45 / Tiia

Helmikuu

  • ti 11.2. klo 9.00 / Tiia
  • ke 26.2. klo 19.20 / Virva

Maaliskuu

  • ke 25.3. klo 19.20 / Virva

Huhtikuu

  • pe 3.4. klo 16.34 / Virva