Hukan pintahygienia uudelle tasolle

Hukan pintahygienia uudelle tasolle

Hyviä uutisia hukkalainen! Toukokuun aikana Liikuntakeskus Hukan kaikille kuntosaleille tullaan asentamaan itsedesinfioituva antimikrobinen suojapinnoitus, jonka ansiosta pintojen terveysturvallisuus ja pintahygienia tiloissamme paranee entisestään!

Mitä antimikrobinen pinnoitus tarkoittaa?

Antimikrobinen suojapinnoitus on alunperin sairaalakäyttöön kehitetty, itsestään viruksia, bakteereja ja muita haitallisia mikrobeja tuhoava näkymätön kalvo, joka aktiivisesti inaktivoi taudinaiheuttajia, tehden pinnoista näin ollen terveysturvalliset. Pinnoitusteknologian tarjoaa oululainen Suojapinnoitus Finland Oy.

Suojapinnoituksen (www.suojapinnoitus.fi) antimikrobinen suojapinnoitus on valtakunnallisesti käytössä lukuisissa erilaisissa tiloissa, mukaan lukien kymmenissä kuntosalikohteissa. Pinnoitteen turvallisuutta on testattu niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Käsittelyn jälkeen pintojen terveysturvallisuuden huolehtimiseksi riittää normaali ylläpitosiivous, josta Hukassa huolehtii Kiinteistöhuolto Jurvelin.

Miksi suojapinnoitus?

Epidemia on pakottanut kuntosalit ympäri maailmaa panostamaan huomattavasti aiempaa enemmän puhtaanapitoon ja hygieniaan. Tähän ratkaisuna on tarjottu desinfioivaa puhdistusainetta sekä kertakäyttöpaperia jäsenille laitteiden puhdistamiseksi ennen ja jälkeen käytön. Tässä huono puoli on ollut selkeä roska- ja kemikaalikuorman lisääntyminen, jolla on pitkällä aikavälillä merkittävää haittaa ympäristöllemme. Hukassa halusimme tähän muutoksen, tinkimättä kuitenkaan tilojemme terveysturvallisuudesta ja hygieniasta.

Miten uusi pinnoite vaikuttaa minuun salin käyttäjänä?

Koska pinnat tulevat jatkossa tuhoamaan vuorokauden ympäri taudinaiheuttajia, riski pintojen kautta tapahtuville tartunnoille tulee merkittävästi laskemaan. Voit jatkossa siis varmistua siitä, että voit treenata Hukassa entistäkin turvallisemmin! Pinnoite asennetaan kuntosaleilla olennaisille kosketuspinnoille kuten ovenkahvoihin, kuntosalilaitteiden kädensijoihin, kuntosalitarvikkeisiin, käsipainoihin sekä tankoihin ja levypainoihin. Käsittely tullaan tekemään niin kuntosaleihin, ryhmäliikuntastudioihin kuin pukuhuoneisiin. Pinnoite on täysin turvallinen ihmisille ja ympäristölle ja sen ansiosta jatkossa puhtaanapitoon kuluu merkittävästi vähemmän kemikaaleja ja kertakäyttöpaperia, mikä säästää luontoa ja ympäristöä.

Jatkossa voimme treenata yhdessä terveysturvallisesti noudattamalla seuraavia ohjeita:

  • Pesethän kätesi saippualla ja vedellä aina ennen ja jälkeen treenauksen. Myös käsidesiä on saatavilla tiloissamme tarvittaessa.
  • Jatkossa laitteiden puhtaanapidosta huolehtii kiinteistöhuoltomme tehokkaalla ylläpitosiivouksella ja suojapinnoituksella, pyyhithän omalla hikipyyhkeellä laitteisiin jääneet tahrat.
  • Pidäthän edelleen turvavälejä muihin treenaajiin sekä henkilökuntaan
  • Jääthän kotiin, mikäli sinulla on flunssan oireita