Kevään uutuuslaji: Les Mills Strength Development!

Hei hukkalainen! Kevään 2023 lukujärjestyksen myötä Hukkalaisia hemmotellaan täysin uudella lajilla, jota tarjoamme ainoana liikuntakeskuksena Pohjois-Suomessa! Uutuus laji Les Mills Strength Development™ käynnistyy viikolla 6! 

Kevään 2023 ryhmäliikunta-aikataulu päivittyy 9.1.2023 – esikatsele se ennakkoon jo nyt tästä! 

Les Mills Strength Development™

LES MILLS Strength Development™ vie harjoittelusi aivan uudelle tasolle! Strength Development™ on uudenlainen voimaharjoittelutunti niille, jotka haluavat parantaa liikkeiden tekniikkaa, vahvistua ja kasvattaa lihaksia. Laji on saanut inspiraationsa klassisesta voimaharjoittelusta ja toiminnallisesta harjoittelusta, joten tunti koostuu perusliikkeistä kuten kyykyistä, maastavedoista, pystypunnerruksista, rinnallevedoista ja askelkyykyistä. Painopiste tunnilla on voiman ja lihasten kasvattaminen, liikkeet tehdään hitaammalla temmolla ja suuremmilla painoilla. Välineenä tunnilla käytetään steppilautaa, tankoa sekä levypainoja. Strength Development™ koostuu yhteensä 12:sta kuukausittain vaihtuvasta ja  progressiivisesta ohjelmasta.

Kenelle Strength Development on tarkoitettu?

Tämä laji sopii kaikille aloittelijasta kokeneemmalle lihasvoimatreenaajalle. Strength Development kehittää lihasvoimaa, parantaa tekniikkaa ja antaa varmuutta treenaamiseen. Voit valita oman voimatasosi mukaiset painot, joten lähtötasolla ei ole merkitystä. Kun olet suorittanut kaikki 12 Strength Development -ohjelmaa, voit aloittaa harjoitteet alusta taas sen hetkisen voimatasosi mukaisilla painoilla ja jatkaa kehitystä.

Voinko suorittaa Strength Development -treenejä ilman välineitä?

Tarvitset painot Strength Development -harjoituksiin. Painoja on hyvä olla paljon, sillä tulet tarvitsemaan niitä voimatasojesi kehittyessä. SMARTBAR-välineiden käyttö on suositeltavaa. Smartbarin rotaatio- ominaisuus ja ergonomisesti suunnitellut käsipainot tekevät harjoittelusta turvallista ja takaavat painojen sujuvan lisäämisen treenin edetessä.

Miksi harjoitukset tulee tehdä järjestyksessä?

Ohjelman 12 eri harjoitusta on suunniteltu lisäämään lihasvoimaa vaiheittain. Harjoitusten suunnittelun pohjana ovat tieteelliset tutkimukset, ja suunnittelun ovat toteuttaneet tiimi alan ammattilaisia ja fysioterapeutteja. Kun suoritat harjoitukset oikeassa järjestyksessä, saat parhaat tulokset ja etenet turvalliseen tahtiin. Voit toistaa yhtä ohjelmaa (aloittaen ohjelmasta nro 1), kunnes tunnet olosi varmaksi edetä seuraavaan ohjelmaan  (ohjelma nro 2 jne).

Kuinka usein minun tulisi harjoitella?

Jos aloittelet voimaharjoittelua, sinun kannattaa aloittaa kevyillä painoilla ja kahdella harjoituskerralla viikossa. Jos harrastat voimaharjoittelua säännöllisesi, sopiva harjoitusmäärä on 2-3 kertaa viikossa.

Mitä muita treenejä voin yhdistää Strength Development -harjoitusten rinnalle?

Parhaat tulokset saat, kun harjoittelet monipuolisesti ja yhdistät Strength Development -harjoitteluun syke- ja liikkuvuusharjoittelua ja halutessasi HIIT-treenejä. Voit käydä harjoittelun rinnalla myös esimerkiksi BODYPUMP-tunneilla, mutta vältä kuitenkin lihasvoimatreenejä peräkkäisinä päivinä ja muista aina pitää vähintään yksi lepopäivä viikossa.

Miten STRENGTH DEVELOPMENT eroaa BODYPUMP ja GRIT™ STRENGTH-tunneista?

BODYPUMP harjoittaa lihaskestävyyttä. GRIT STRENGTH on korkean intensiteetin intervalliharjoitus vastuksilla (HIIT). STRENGTH DEVELOPMENT keskittyy voimaan ja lihasten hypertrofiaan. Liikkeet suoritetaan hitaammalla temmolla ja suuremmalla kuormalla.