FTP-testitunti

FTP-testitunti

7.9.2023 @ 9.00 – 10.00

Hukan cycling-pyörillä voit kehittää pyöräilyvoimaasi wattimittauksen avulla. Testaa FTP-arvosi ja tule mukaan Hukan PowerCycling-tunneille!

Mitä watti tarkoittaa tässä yhteydessä?

Watti on tehon yksikkö, ja pyöräilyn yhteydessä teho on yksinkertaisesti polkimien pyöritysnopeuden ja polkimeen kohdistetun voiman tulo. Kun pyöritysnopeutta tai vastusta kasvatetaan niin teho – watit – kasvavat.

Jotta saisitte parhaan mahdollisen hyödyn uusien IC7-pyörien wattimittareista, suosittelemme osallistumaan testitunneillemme. Testitunnin tulosten avulla pystyt seuraamaan kehitystäsi ja harjoittelemaan juuri sinulle sopivilla vastuksilla mm. Hukan PowerCycling-tunneilla!

Testitunnilla määritellään FTP-arvosi (Functional Threshold Power). FTP-arvo on wattiharjoittelussa samanlainen harjoittelun kulmakivi kuin sykeharjoittelussa HRmax-arvo. Lyhyesti FTP tarkoittaa sellaista tehoa, jota pyöräilijä kykenee ylläpitämään 60 min ajan – sykeharjoittelun puolella sen “serkku” HRmax on puolestaan suurin mahdollinen sydämen syke minuutissa fyysisen maksimirasituksen aikana.

FTP-testin avulla pystyt seuraamaan omaa kehitystäsi luotettavalla tavalla. Jos sinua kiinnostaa kuntosi määrätietoinen kehittäminen, niin FTP-testi kannattaa ehdottomasti tehdä. Testin pituus on henkilöstä riippuen 30-45 min. Testiin ei tarvitse valmistautua mitenkään. Tulethan testiin levänneenä ja terveenä. Testitulos ei ole muiden nähtävissä.  Tervetuloa testiin!

Tulevat FTP-testitunnit:

Syyskuu

  • torstaina 7.9. klo 9 FTP-testi/ Tiia

Lokakuu

  • lauantaina 7.10. klo 9 FTP-testi/ Svante