Valmentajamme

Jokainen valmentajamme on monipuolinen huippuosaaja, mutta kullakin on myös omat erityisosaamisalueensa – Tutustu valmentajiin tarkemmin alla ja lue heidän asiakkaidensa kokemuksia valmennuksesta.

Ota sitten rohkeasti yhteyttä valmentajakuvan painikkeella tai soittamalla suoraan valmentajan esittelyssä mainittuun puhelinnumeroon!

Seuraa Hukan valmennustiimiä Facebookissa ja Instagramissa!

Mari Kukkonen

mari.kukkonen@hukka.net
puh. 08 4152 2026

Kesäkuusta 2019 alkaen Mari ottaa vastaan uusia valmennusasiakkuuksia vain Hukka Xpresseissä.

“Huomenna alkaa uus elämä… Tai ens maanantaina…” Vai alkaisiko se nyt? Tavoittelet sitten terveellisimpiä elämäntapoja, paremmin voivaa kehoa, treenattua ulkomuotoa, voimakkaampaa fysiikkaa, tehoa treeniisi, tulosta lajiisi, olen sua varten.

Laaditaan yhdessä tavoite ja aloitetaan matka kohti määränpäätä. Unelmasi ovat toteutettavissa, kun suunnittelemme yhdessä treenikalenterin, ruokavalion, kehonhuollon ja palautumisen balanssiin. Toimin sun rinnalla kannustajana, motivoijana ja sparraajana.  We can do it, You can do it!

Oma taustani löytyy pääasiassa salin puolelta ja voimanosto on lähellä sydäntäni. Tykkään liikkua ja kouluttautua monipuolisesti sekä kokeilla aina kaikkea uutta. Koko ajan uutta oppimalla pystyn entistä paremmin palvelemaan valmennettaviani. Haastan itseäni ja asiakkaitani aina vähän parempiin suorituksiin, aina vähän lähemmäs kohti unelmaa.

Vapaa-ajalla ulkoilutan koiriani ahkerasti metsässä, joka on hyvää kehon- ja mielenhoitoa. Treenien ja töiden lomassa vietän myös perhe-elämää kolmen lapseni ja mieheni kanssa, joten aikatauluttaminen ja delegointi on käynyt tutuksi.

Ota yhteyttä tai tuu juttusille, niin aletaan hommiin!

Koulutus:

 • Lähihoitaja, OSAO
 • Koulutettu hieroja, OAKK
 • LAT-liikunta-alan ammattitutkinto (aikuisliikunta) Virpiniemen liikuntaopisto
 • FISAF -kuntosaliohjaaja, FISAF -Personal Trainer -koulutus, Virpiniemen liikuntaopisto
 • Heavy events trainer -voimavalmentaja
 • Strenght & Conditioning Coach (PT Akatemia)
 • Ravitsemustieteen perusopinnot (Itä-Suomen Yliopisto)
 • Psyykkinen valmentaja, Trainer 4 You
 • Erinäisiä lyhyempiä workshoppeja ravitsemuksesta, treenimetodeista, kehonpainoharjoittelusta jne. jne.

Asiakkaiden kokemuksia valmentajasta

Kari, 51 v.

Terveydelliset seikat saivat minut osallistumaan valmennukseen, eli OYS tarjosi palveluita kolmen operaation verran ja komplikaatioiden jälkeen yleiskunto ja lihakset olivat lähes miinuksella. Ei oltu edes ”piimää silkkisukassa” tyylisessä lihaskunnossa.

Vuosi sitten kun aloitettiin pääsin järkevästi alkuun ja en rikkonut itseäni. Nyt käymme parin viikon välein tilannetta läpi ja saan ohjausta uusiin liikkeisiin joilla löytää lisää mielekkyyttä tekemiseen sekä voimaa itseensä.

Olen erityisen tyytyväinen motivoivaan asenteeseen ja erityisesti käytännössä joka kerta tarjolla oleviin uusiin ideoihin. Olemme saaneet aikaan huomattavia tuloksia. Alun hoiti Samuli ja hänen lähtönsä jälkeen asiaa on hoitanut Mari.

Suosittelisin valmennusta jokaiselle joka on kaltaiseni antisport ihminen. Tässä on oikeasti vaarana löytää liian helposti liikkumisen ilo.

Kiitos.

Krista, 24 v.

Halusin ammattimaista tukea kehonmuokkausprojektiini sekä sellaisen saliohjelman, joka todella tukee tavoitteitani ja on kuitenkin joustava ja järkevä eli toteutettavissa suhteellisen menevässä arjessa. Olen elämässäni maksanut parit kerrat nettivalmennuksista ja tutkinut nettiä sekä kirjallisuutta hämmennykseen asti, koittaen löytää jonkin järkevän systeemin ja kunnon tietoa treenaamisesta sekä ravinnosta. Lopulta päädyin kuitenkin siihen, että omaan itseen kannattaa satsata sen verran, että hankkii jonkun ammattilaisen jeesaamaan. Minulle on valmennuksessa ollut tärkeää saada asiantuntevaa ja johdonmukaista tietoa sekä tsemppiä – kaikkea ei tarvitse yksin koittaa selvittää!

Minusta on ollut mahtavaa, kun joku katsoo kaverina kokonaisuuden kuntoon ja kannustaa taustalla. Tärkeää on ollut, että joku on suunnitellut esimerkiksi saliohjelman niin, että se todella tukee juuri mun tavoitteita ja on ollut mahdollinen sovittaa omaan elämään. Tuloksia on tullut todella paljon, mutta ote on ollut lempeä ja hyvinvointia tukeva. Olen löytänyt treenaamiseen jälleen innostuksen mukaan. Tuloksia on tarkasteltu Marin kanssa järkevistä mittasuhteista eli kehonkoostumuksen sekä treenivastuksen lisääntymisen kautta – tällainen tietoisuus ja selkeä tavoitteellisuus on ollut itselle uutta, mutta todella tärkeää. Joskus treenini olivat luokkaa ”fiiliksen mukaan” ja joskus taas 6 kertaa viikossa päätöntä itsensä väsyttämistä – nyt valmennuksessa on löytynyt kultainen keskitie ehkä ensimmäisen kerran kuuden vuoden salitreenaamiseni aikana!

Erityisen tyytyväinen olen tuloksiin, liikunnan iloon ja itse valmentajaan!

Hyvä valmentaja on osannut ottaa huomioon myös muut liikuntaharrastukseni kuntosalin ohella. Vaikka pt-valmennukseen kuuluu varmastikin yleensä jonkunlainen kuntosaliohjelma, hyvä valmentaja huomioi myös asiakkaansa muun elämän. Näin muodostuu kokonaisuus, joka tuottaa tuloksia ja motivoi ihan ekstrana!

Suosittelisin valmennusta niille, jotka ovat treenanneet pitkäänkin ilman mitään selkeää systeemiä tai tuloksia sekä niille, jotka vasta aloittelevat liikunnallista elämäntapaa. Valmennuksesta saa myös hyviä vinkkejä esimerkiksi ravintoon, lepoon sekä treenitekniikoihin. Voisin kuvitella, että jos joku omassa treenaamisessa tai elämäntavoissa mietityttäisi, ei olisi haitaksi kysyä vinkkiä ammattilaiselta!

Kiitos, palvelu on ihan mahtavaa!

Leena, 50 v.

Minut sai osallistumaan valmennukseen halu saada tsemppausta ruokavalion kanssa ja toki myös vinkkejä arkeen ja liikuntaan.

Vaikka tiedänkin ruoka-asioista aika paljon niin olen saanut todella hyviä käytännön vinkkejä ongelmatilanteiden ratkaisuun. Lisäksi treenit ovat olleet mielenkiintoisia, vaihtelevia ja tehokkaita.

Erityisen tyytyväinen olen ollut valmentajan täysjärkisyyteen :)

Suosittelisin valmennusta kenelle tahansa jolla ravitsemuksessa tai liikunnassa ongelmia. Lisäksi jos motivaation ylläpitö vaatii vaihtelua treeneihin.

Olen ollut erittäin tyytyväinen valmennukseen. Ilman nipotusta on menty yrittäen tehdä asioita pikkuhiljaa paremmin.

Mallu, 67 v.

Monet surullisetkin elämäntapahtumat olivat passivoittaneet minua ja tarvitsin liikkumiseen uutta potkua ja tsemppausta. Olin huolissani myös painoni noususta. Luin Facebookista jutun Marin valmennuksesta ja eräästä valmennettavasta ja innostuin heti ottamaan Mariin yhteyttä.

Opin suhtautumaan liikkumiseen maltilla, ei enää suorittamista, vaan nauttimista. Sain mm. useita uusia kuntosaliohjelmia, jotka Mari oli tehnyt juuri minulle ottaen huomioon kroppani rajoitteet. Liikkuminen on tullut myönteiseksi rutiiniksi. Ymmärsin valmennuksessa, kuinka tärkeä merkitys palautumisella on. Sain myös ravintoneuvoja, jotka ovat edelleen käytössä. Painoni on laskenut jonkin verran. Vartalo on kiinteytynyt ja lihasvoimaa on tullut lisää. Tasapainokin on lisääntynyt. Valmentajan tsemppaus antoi uskoa onnistumiseen ja kehittymiseen.

On vaikea sanoa, mihin olen erityisen tyytyväinen, kun olin erittäin tyytyväinen koko valmennukseen. Valmennustapaamiset sovittiin joustavasti. Erityisesti minua ilahdutti se, että valmentaja on ”jalat maassa seisova tyyppi”, joka ottaa hyvin huomioon asiakkaansa tilanteen, lähtökohdat ja tavoitteet.

Olen suositellut valmennusta tyttärelleni, joka sitten olikin valmennuksessa. Suosittelin valmennusta myös eräälle ikäiselleni tuttavalle. Valmennus sopii lähes jokaiselle ja kaikenikäisille. Valmennus on parasta satsausta omaan hyvinvointiin.

Kiitän ja kumarran! Kun tarvitsen uutta potkua, tiedän keneen otan yhteyttä.

Marika, 48 v.

Minut sai aikanaan osallistumaan valmennukseen kunnon kohotuksen tarve ja painon pudotus.

Tulee liikuttua enempi ja osaan tehdä liikkeet oikein. Valmennus on tukenut minua myös ongelmakohtien aktivoimisessa mm. selkäkivut kadonneet ja lavat liikkuu.

Mari osaa aina iskeä niihin heikkoihin kohtiin, mitkä itsellä jäisi kokonaan huomiotta. Ilman Maria ei heikot osuudet saisi aktivointia. Mari pystyy jouhevasti ja näppärästi mukauttamaan treenejä ja ohjelmia. Mm. fysioterapeutilta tulleiden toiveiden mukaan, sekä kulloisenkin oman tilanteeni mukaan. Marin kanssa treenit sujuvat mukavalla huumorilla.

Valmennus olisi kaikille hyväksi. Erityisesti jos kaipaa lisämotivaatiota tai haastetta liikuntaan ja tai haluaa oppia liikkumaan oikealla tekniikalla.

Kiitos Mari! En ole ollut se helpoin ja tuloksellisin valmennettava, mut ilman sinua tilanne olisi huomattavasti heikompi.

Minna, 27 v.

Ilmoittauduin valmennukseen, sillä olen käynyt salilla jo useamman vuoden ajan, mutta kehitys on jäänyt junnaamaan paikalleen ja huomaan helposti jääväni treenaamisessa mukavuusalueelleni. Kaipasin lisäksi treenaamiseen vinkkejä ja kannustusta.

Salitreenaaminen on lähtenyt aivan uudelle tasolle ja kehitystä on tullut huimasti. Olen lisäksi oppinut uusia liikkeitä ja tekniikoita ja treenaamiseen on tullut uutta varmuutta. Mukaan on tullut myös ns. tekemisen meininki. Tuloksia on tullut huimasti – rasvaa on saatu poltettua ja lihasta tilalle, juuri mitä lähdettiin valmennukselta hakemaan! Olo on myös aiempaan verrattuna parempi ruokavalio-ohjeiden myötä.

Erityisen tyytyväinen olen valmentajan kannustavaan asenteeseen! Vaikka treenit/ruokavalio ei olisi mennyt suunnitellusti niin aina mennään positiivisen kautta. Lisäksi valmentaja myös jaksaa muistutella levon merkityksestä ja siitä, että kyseessä on vain harrastus ja homman ottaminen turhan tosissaan aiheuttaa vaan liikaa stressiä :) Olen myös ollut positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin valmennuksessa on otettu huomioon erilaiset kehon kipu-/rasitustilat yms.

Valmennus sopii ihan kaikille, mutta erityisesti suosittelisin niille, jotka kaipaavat lisäpotkua omaan treenaamiseen ja kehittymiseen.

Kiitos Mari, jatka samaan malliin! :)

Ulla, 59 v.

No EN TODELLAKAAN olisi saanut itsekseni itsestäni irti yhtään mitään! – Yritystä oli kyllä ollut, mutta ei se vaan yksin onnistunut. Valmennus oli sellainen positiivinen potku persuksille, isku mahaan ja ravistus päähän, joka pakotti minut miettimään elämäntapojani uusiksi. Se oli uuden alku!

Erityisen tyytyväinen olin itse valmentajaan, että minulla kävikin hyvä tuuri! Marilla on koulutustaustaa ja tietämystä todella paljon ja elämänkokemustakin jo riittävän paljon.

Pidin valmentajan ohjaustyylistä, juuri oikea minulle. Minua ei päästetty luistamaan omien vaivojeni takia vaan aina löytyi vaihtoehtoja, minua kuunneltiin ja minua tsempattiin, hän haki tietoa ongelmatilanteisiin, kun tapasimme treenien merkeissä, niin silloin treenattiin eikä jutskailtu, kuntosaliohjelmat olivat mielekkäitä niin- nälkä kasvoi harjoitellessa, ruokailu tottumukset muuttuivat vähän niin kuin siinä sivussa, treeni tahti oli minulle sopiva. Saavuttamaani tuloksiin olen TODELLA tyytyväinen.

Aikuinen nainen tai mies, joka haluaa tehdä elämäntapamuutoksen, tulisi ehdottomasti aloittaa valmennuksessa. Yksin kompastelelu vie vain euroja jotka voisi satsata itseen ostamalla valmennuksen.

Salla Käsmä

salla.kasma@hukka.net
puh. 08 4152 2018

Onko tavoitteenasi pudottaa painoa, edistää terveyttä, parantaa suorituskykyä ja optimoida harjoittelun tulokset? Haluatko kehittää urheilulajin vaatimia ominaisuuksia päästäksesi pidemmälle lajissasi ja saamaan kaivattuja tulokisa niin yksilölajeissa kuin pelikentillä?

Valmennuksessa satsaamme kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, jossa huomioimme niin liikunnan, ravinnon, levon, että psyykkisen hyvinvoinnin merkityksen. Jos tämä kuulostaa olevan sinua varten, niin olen etsimäsi henkilö.

Painonhallinta ja pysyvien terveellisten elämäntapojen opettelu vie aikansa, joten pikadieettien tai muiden nopeiden ratkaisuiden löytäminen ei johda pitkällä aikavälillä hyviin tuloksiin. Tie kohti pysyviä muutoksia vie oman aikansa ja tie voi olla ajoitta kivinen, mutta matkalla huomaat varmasti myös onnistumisen elämyksiä, onnen hetkiä ja työskentelyä itselle merkityksellisten asioiden parissa. Tunnet kokonaisvaltaisen hyvinvointisi kohenevan, jossa niin keho kuin mielikin voi hyvin.

Kanssani sinulla on mahdollisuus aloittaa yksi elämäsi parhaista päätöksistä terveellisesti, fiksusti, ja ennen kaikkea pysyvästi. Annan sinulle ohjeet ja eväät muutokseen. Tämä elämäntapamuutos on loppuelämäsi projekti, joten nauti matkasta.

Koulutus

 • Liikunnan ammattitutkinto (LAT)
 • FISAF Personal Trainer
 • FISAF Kuntosaliohjaaja
 • Ravitsemustieteen perusopinnot (Itä-Suomen avoin yliopisto)
 • Psyykkinen valmentaja (Trainer4you)
 • Optimal Training Seminar (Heikki Marin)
 • Strength & Conditioning Coach (PT Akatemia)
 • Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
 • Kahvakuulaohjaaja (Trainer4you)
 • VoiTas vanhusvalmentaja
 • Yksittäisiä workshoppeja ja ideapäiväkoulutuksia
 • Ravitsemustieteen aineopinnot, kesken (Itä-Suomen avoin yliopisto)
 • Urheiluravitsemuksen perusopinnot (Itä-Suomen avoin yliopisto)

Asiakkaiden kokemuksia valmentajasta

Maija, 15 v.

Valmennukseen ansiosta lihasmassa on kasvanut ja tunnen oloni vahvemmaksi. Syön myös paljon terveellisemmin.

Voin aina sanoa jos joku liike tuntuu liian hankalalta tai tarvin apua jossain. Treenin jälkeen on aina todella onnistunut tunne.

Suosittelisin valmennusta kaikille, jotka haluavat parantaa kuntoaan.

Salla on todella mukava ja vaativa valmentaja.

Niina

Minut motivoi valmennukseen treeni-innon löytäminen varsinkin salitreenaukseen ja lihasvoiman kasvattaminen tukemaan polkujuoksua ja maastopyöräilyä.

Olen löytänyt rytmin salitreeniin, sekä ohjelmia mitä osaan tehdä myös itsekseen treenatessa.

Erityisen tyytyväinen olen ollut siihen että ohjelmat ovat mietitty juuri minun tarpeita ja kehitystä ajatellen ja toiveeni on kuunneltu ja huomioitu. Usein pt-treenauksessa käytetään samoja perusohjelmia, jotka eivät ole suunniteltu täysin vastaamaan treenattavan tarpeita.

Suosittelisin valmennusta kaikille motivaatiota hakeville, liikkeiden oikeiden ratojen oppimiseen, tukemaan tavoitteellista treenausta lajista riippumatta, painonpudottajille.

Salla on ihan huippu, jatka samaa rataa :)

Satu, 51 v.

Osallistuin valmennukseen, sillä halusin yksilöllistä ohjausta ja oppia salilla tekemiseen.

Olen saanut / saan hyviä ohjeita ja opastusta salilla käymiseen. Myös kerranviikossa tapaamiset tsemppaa käymään itsenäisesti.

Erityisen tyytyväinen olen ollut monipuolisuuteen ohjelmissa

Olenkin jo suositellutkin valmennusta kaverille, yrittänyt innostaa :)

Hukka tosi mahtava paikka.
Valmentajan työskentely on erittäin ammattimaista ja asiansa osaavaa ja juuri sopivan rentoa :)

Tarja, 55 v.

Haluan, että harjoittelu tukee oikealla tavalla liikkumistani kokonaisuudessa huomioiden sen hetkisen pitkän tähtäimen tavoitteet sekä mahdolliset kiputilat kropassa. Haluan, että valmennus tukee kokonaisvaltaisesti hyvinvointiani, tässä iässä en enää hae nopeita tuloksia vaan monipuolista ja liikkumaan motivoivaa valmennuksen tukea.

Tällä hetkellä valmennuksen tavoitteena on tukea kestävyyssuoritusta pyöräilyssä. Minusta on tärkeää, että valmennuksen tavoitteet pystytään päivittämään tarpeen mukaan.

Olen hyötynyt mielestäni valmennuksesta todella paljon. Urheilun tavoitteet ovat valmennuksen myötä muuttuneet realistiseksi, tämän ikäisen ihmisen loppuelämän hyvän kunnon ylläpitämistä toiminnaksi. Aiemmin toteutetut pikarykäisyt ovat jääneet pois, kiitos valmentajan järkevän tuen.

Valmennus on ollut monipuolista, kehitykseni/takapakkini huomioivaa ja eteenpäin menevää.
Valmentaja on huomioinut ne kriittiset alueet, mihin kulloinkin on ollut tarpeellista enemmän panostaa. On osannut myös jarrutella ja sanoa suoraan, mikä ei ole sillä hetkellä hyväksi. Tärkeää on myös oikeanlainen kannustus valmentajalta. Kuntosaliohjelmien monipuolisuus ja vaihtuvuus on ollut todella hyvä asia. Aiemmin kyllästyin voimaharjoitteluun viimeistään kuuden kuukauden kuluttua, nyt olemme jatkaneet yhdessä pian 1,5 vuotta. Joka kerta odotan mielenkiinnolla mitä tällä kertaa.

Iso hyöty on ollut siitä, että valmentaja oikeasti ohjaa liikkeiden tekemistä oikealla tavalla, mikä on minulle ehdottoman tärkeää. Näin ehkä saadaan kitkettyä väärät toimintamallit ainakin osittain pois.

Olen ollut tyytyväinen valmentajaan persoonana: riittävästi ammattitaitoa fysiikan puolelta ja tarvittavan jämäkkä. Ei kuuntele turhia valituksia :)

Valmennus on ollut erittäin motivoivaa ja monipuolista. On huomioitu myös henkisen puolen jaksaminen ja oikeissa kohdissa osattu tukea myös jaksamista.

Suosittelisin valmennusta ihan kaikille jotka haluavat saada treenaamiseen jotain järkeä :)
Pitkäkestoisesti varsinkin tällaiselle iäkkäämmälle ihmiselle, jolla päätavoite alkaa olla jo vanhuusiän liikkumisen vahvistaminen.

Kiitos Sallalle, sinua voi suositella lämpimästi valmentajaksi kaiken ikäisille ihmisille.

Joni Tuohimaa

joni.tuohimaa@hukka.net
puh. 050 3242771

Oliko mielessäsi jonkin kehonpainoliikkeen tavoittelu, suorituskyvyn nostaminen omassa lajissasi tai vain terveellisempien elämäntapojen oppiminen? Jos vastasit johonkin näistä kohdista kyllä, olen oikea henkilö auttamaan sinua.

Oma liikunnallinen taustani löytyy telinevoimistelun, kamppailulajien ja toiminnallisen voimaharjoittelun puolelta. Olen valmentanut miesten telinevoimistelua aina maajoukkuetasolle asti. Vapaa-ajalla minut voi nähdä kuntosalin ulkopuolella muun muassa frisbeegolfradalla tai Taekwon-Do -harjoituksissa.

Koulutus

 • Liikuntaneuvoja (LPT), Virpiniemen liikuntaopisto
 • Telinevoimistelun valmentaja II-taso (MTV), Suomen Voimisteluliitto ry
 • Street workout -ohjaajakoulutus, Suomen Street Workout ry
 • Kuntonyrkkeilyohjaaja, Suomen Nyrkkeilyliitto ry
 • Freegym-ohjaajakoulutus, Suomen Voimisteluliitto ry
 • Uimaopettajakoulutus, SUH ry
 • Muita lyhyempiä koulutuksia ja luentoja vammojen ennaltaehkäisystä sekä voima- että taitoharjoittelusta