HukkaPilates

HukkaPilates-tunnilla tehdään perinteisiä pilatesliikkeitä hengityksen rytmittämänä. Tunti harjoittaa erityisesti kehon syviä tukilihaksia, parantaa ryhtiä ja keskittymiskykyä sekä korjaa lihasten epätasapainoa.

Pilates on Joseph Pilateksen (1883–1967) luoma kehonhallintamenetelmä, jonka pääasiallisena tavoitteena on parantaa kehon toimintaa kehittämällä monipuolisesti niin lihaskuntoa, liikkuvuutta kuin kehotietoisuutta. Nämä ovat kaikki olennaisia edellytyksiä hyvän kehonhallinnan kehittymiselle.

Pilateksessa opit aktivoimaan syvätkin lihakset, tunnistamaan kehon asennot ja muuttamaan niitä tarvittaessa. Lisäksi pilates opettaa linjaamaan kehon hyvään perusasentoon, jossa luiset rakenteet asettuvat toisiinsa nähden optimaalisesti ja jossa lihakset ja nivelet vapautuvat liikkumaan tarkoituksenmukaisesti ilman turhaa rasitusta. Tunti vahvistaa erityisesti keskivartalon syviä lihaksia. Hyvän ydintuen aktivoimisella saadaan hyvä tuki myös lannerangalle. Säännöllisellä harjoittelulla liikkuvuutesi, eli venyvyyden ja lihasvoiman yhdistelmä, paranee. Pilateksen avulla parannat myös keskittymiskykyä ja mielenhallintaasi.

HukkaPilates sopii kaikille, ja harjoitteista löytyy vaihtoehtoja jokaiselle. Tunti on tehokas jo itsessään, mutta käy myös palauttavana treeninä aktiiviselle liikkujalle.

Liikkumisen filosofia, HukkaPilates

Meillä Hukassa on käytössä oma liikkumisen filosofiamme – valitse treeniviikkoosi jotain sydämelle, jotain lihaksille ja jotain mielelle. Yksittäinen ryhmäliikuntalaji voi vahvistaa useampaa osa-aluetta yhtä aikaa. Yllä olevasta kaaviosta näet, miten juuri tämä laji vahvistaa näitä eri osa-alueita. Katso myös käytännön esimerkit, miten treeniviikko kannattaa koostaa ja ala hyödyntämään liikkumisen filosofiaa omassa arjessasi!

Ohjaajat

Sara Pakaslahti, Satu Siirtola

Katso tämän lajin tunnit lukkarista

HukkaPilates lukujärjestyksessä